Köln: Borat heter den meget spesielle og frittalende TV-reporteren fra Kasakhstan, skapt av den jødiskbritiske komikeren Sacha Baron Cohen (35).

17. november er det premiere på langfilmen «Borat» i Norge, en film som har satt sinnene i kok i Kasakhstan. Den er blitt en av høstens mest omtalte komedier. Den handler om den fiktive Borat Sagdiyev fra Kasakhstan som drar til USA for å lage en dokumentarfilm. Men han er, skal det vise seg, mest opptatt av å finne Pamela Anderson.

Myndigheter i Kasakhstan synes ikke filmen er god reklame. Den største kinokjeden i landet har boikottet den og kaller filmen «krenkende, komplett løgnaktig og absolutt nonsens». En talsmann for landets utenriksdepartement har videre uttalt til New York Times at regjeringen vil gjøre alt den kan for å begrense DVD-importen av filmen.

Men Sacha Baron Cohen kan trøste seg med at tyskerne ser ut til å verdsette Borat. I alle fall vant han prisen for beste internasjonale komedie under German Comedy Awards i Köln i helgen.

– God kveld mine herrer og prostituerte, sa den glade prisvinneren til publikum, og tilføyde: – Jeg elsker Tyskland. Jeg elsker sex.