OSLO: — Veldig mange band ønsker å spille. Så vi har dessverre sagt nei til en del, sier sykepleier Karianne Østensen til fvn.no.

Østensen var først fremme og ga Ali førstehjelp etter at han ble slått ned i Sofienbergparken i Oslo mandag 6. august. Ambulansefolk og politi nektet å ta med sterkt hodeskadede Ali.

Etter dette kom idéen om å arrangere en støttekonsert. Sammen med den andre initiativtakeren, Alis venn Mohammed Abdirhman fra Kristiansand, setter de idéen ut i livet førstkommende lørdag.

Interessen har altså vært så stor at flere band har fått avslag på forespørsel om å spille. Blant annet har flere somaliske band ønsket å opprtre, men har fått avslag.

Timbuktu i Tromsø

På programmet står nå Mandingo Trio, Queendom, Appendix, Sofian og Dogmodern. Svenske Timbuktu, som initiativtakerne ønsket, kommer ikke.

— Timbuktu spiller to konserter i Tromsø samme dag, og følgelig ville en deltagelse bli umulig, skriver Timbuktus norske management i en pressemelding.

Måtte flytte konserten Støttekonserten, som er finansiert av SOS Rasisme, blir en forlengelse av demonstrasjonen på Youngstorget i Oslo mot rasisme og offentlig diskriminering tidligere på dagen. Konserten holdes i Vaterlandsparken, ikke i Sofienbergparken slik arrangørene ønsket.

— Det viste seg at Redd Barna hadde booket der for lenge siden. Det var uflaks. Selvfølgelig er det litt kjedelig, men det er ikke så mye vi kan gjøre med det, sier Østensen.

Sykepleieren sier at episoden med Ali Farah har fått henne til å engasjere seg mer mot rasisme. Hun regner nå med at hun kommer til å jobbe mer aktivt mot rasisme i fremtiden.

— Vi får se hva som skjer. Men det er bra å se hvor stort engasjementet hos folk er, sier Karianne Østensen.