KRISTIANSAND: — Jeg vil se på en scene i Hans Johnsenbygget som et supplement til en scene på Aladdin, sier Morten Møllberg i Christianssand Idealistiske Aktører.

I går fortalte Jon Bjørgum i Havnekvartalet AS om selskapets planer om et kombinert konferansesenter og rytmisk scene i det såkalte Hans Johnsen-bygget i Vestre Strandgate. Eiendomsmassen utgjør imidlertid mer enn bare dette, siden hele kvartalet på 10000 kvadratmeter er med.

Det betyr at Havnekvartalet AS ser for seg et massivt kulturnæringskompleks i fem etasjer fra Havana Restaurant til enden av bygget som peker ut mot rutebilstasjonen. I tillegg til konferansesenter og rockescene, er bygget tenkt fylt med kulturbasert næring.

— Vi snakker om adressene Vestre Strandgate 23, 27 og 29, sier Jon Bjørgum.

Spennende

— Dette er veldig spennende. Hans Johnsen-bygget er en veldig god løsning med hensyn til naboer og støyproblematikk, sier ordfører Jan Oddvar Skisland.

Etter å ha jobbet med flere alternativer, har altså huseierne kommet fram til at de vil gå for rockescene, konferansesenter og kulturbasert næring i bygningen. Dette betyr at Hans Johnsenbygget blir et reelt alternativ blant flere andre mulige plasseringer for rytmisk scene. Kristiansand Eiendom har utredet alternativer etter at det ble klart at scene på Aladdin vil koste 25 millioner kroner i stedet for 13 millioner.

Likevel er altså CIAs Møllberg skeptisk. Han tror rockeaktiviteten i mange tilfeller vil måtte vike for konferanser.

— Jeg er redd vi vil få mye bunnslam i det som egentlig var tenkt som en smeltedigel. Jeg ser ikke på dette som en optimal løsning, og er redd for at de lokale bandene her vil komme i annen rekke, sier Møllberg.

Tegninger kommer

Eiendomsmagnaten Bjørgum kan imidlertid ennå ikke fortelle hvordan romløsningen kan bli lagt opp.

— Vi har kun sett på volum, sier han. Det betyr at det ikke foreligger noen tegninger av hvordan lokalene konkret er tenkt delt opp. Den første delen av dette arbeidet skal ifølge Bjørgum bli gjort de kommende to månedene.

— Nå ønsker vi en dialog med kommunen. Det er klart at det trengs en betydelig investering i bygget som må renoveres kraftig både utvendig og innvendig. Det har stått lenge uten å bli tatt tak i, sier Bjørgum.

Han ser ikke for seg at kommunen skal bidra med midler til renovering og ombygging.

— Nei, vi skal være huseier, sier han.

Hvorvidt kommunen er tenkt som leietaker, kan Bjørgum ennå ikke si noe om. Han venter seg heller ikke noen større vansker med å få innvilget bruksendring, ettersom det ikke finnes naboer som kan komme til å plages av støy.

Møllberg har imidlertid følgende betenkelighet:

— Se for deg at det er konsert med Satyricon i ett lokale, og møte i kirkefestspillene i det andre.