KRISTIANSAND: — Dette er sinnssykt gøy. Vi har tross alt bare spilt sammen noen få måneder, og nå er vi tatt ut til å spille i Oslo sammen med noen av de kuleste bandene i byen, sier en begeistret gitarist Claus Høgdal Pedersen i bandet Glass & Gold.

Kristiansand Rock City offentliggjorde tirsdag uttaket til Musikkfest i Oslo, og der var Glass & Gold med selv om bandet ikke er eldre enn fire måneder.

De andre som er tatt ut til å representere Kristiansand på en egen scene i Oslo er: James Band, In Vain, Love Fi, Terje Dragseth, Transit, Essence of a Session, Jennifer Rubins og InMinor.

Glass & Gold er bandet «alle» i bandmiljøet har snakket om i vinter og vår. Det skulle ikke mer til enn en sang lagt ut på www.myspace.com/glassandgold før jungeltelegrafen begynte å gnistre.

Ensemblets elektriske kraftpoprock henter hørbar inspirasjon fra for eksempel Muse og Radiohead, og kan minne om en progrockversjon av førstnevnte. Vokalen til Ketil Myhre sammen med rå riff fra to gitarer bidrar ikke minst til dette.

— Jeg tror kanskje vi ble tatt ut fordi vi ikke låter som noen andre i Kristiansand akkurat nå. I hvert fall håper vi det, sier Høgdal Pedersen.

Til høsten skal bandet spille inn materiale sammen med den etablerte produsenten Marius Christiansen. Han produserte Marte Wulffs debut-cd og lagde også musikken til filmen «Sønner».

Og i morgen kan du altså høre Glass & Gold live på Samsen. Der arrangerer Simon Valvik med venner konsert på privat initiativ.

— Vi vil bare lage en god konsert for folk og få noe til å skje i byen, sier Valvik. Han har arbeidet med arrangementet i flere måneder, og har fått sponsormidler fra Spareskillingsbanken, kommunen, McDonalds og Thon Hotell Wergeland.

InMinor spiller som nevnt også, i tillegg til Scrotumbabes fra Kristiansand og Appendix fra Oslo. Sistnevnte er en revolusjonær rapgruppe fra Oslo og Lillehammer som kommer med ny plate nå.