GRIMSTAD: Grimstad kommune er nå illsinte på countryklubben, skriver Agderposten.

— Vi har forsøkt å få til en nedbetalingsplan med kommunen. Det brevet skrev jeg selv før jeg trakk meg som formann. Etter konserten som slo feil, hadde vi 40 kreditorer og lånet hos kommunen. Vi mente det var bedre å betale de 40, og satse på en avtale med kommunen. Jeg tror ikke de slår oss konkurs. Til det gjør vi for mye godt og samfunnsnyttig i Grimstad, sier tidligere leder i klubben, Tore Håland, til Agderposten.

Ikke lenge etter dette søkte countryklubben kommunen om å få forlenget lånet til å artisten Connie Smith til byen. Kommunen svarte nølende ja, men heller ikke denne artisten kom.

— Plutselig dukket det opp plakater rundt i byen med andre artistnavn enn det vi hadde lånt penger til. Da begynte jeg å ane tegningen. Så kom brevet fra klubben om at de ikke kunne betale tilbake lånet som avtalt, da de ikke hadde penger. Isteden ber de om en avtale med kommunen på nedbetaling, sier kultursjef Bjørn Kristian Pedersen i Grimstad kommune.

Det er ikke ofte kommunen låner ut penger til slike formål, og det skjer trolig ikke oftere etter denne episoden. Pedersen varsler nå at han kommer til å sørge for at pengene kommer tilbake til kommunen.