GRIMSTAD: Anderson er for de fleste best kjent som vokalist i britpop-bandet Suede, som herjet på 90-tallet. Etter at bandet, som har gjestet Quartfestivalen to ganger, la opp, har Anderson vært med i flere prosjekter som soloartist. Nå har han også gitt ut sin første soloplate, med tittelen "Brett Anderson".

— Det er med stolthet vi kan presentere Brett Anderson eksklusivt på Skral Festival i sommer som en gave til hans store fanskare over det ganske land, og hele vårt publikum, skriver ledelsen i Skral i en pressemelding fredag.

Førstesingelen på Andersons soloplate, ”Love is Dead” har hatt høy rotasjon på radioer i utlandet, så vel som her hjemme i Norge. Andersen opptrådte for et fullsatt John Dee i Oslo i mars, og konserten beskrives som intet mindre enn eksplosiv, hvor Brett danset og publikum hylte.

Dybdahl kommer også

Skral Festival kan i år også by på nok en dyktig låtskriver på programmet. Spellemannsprisvinner, Thomas Dybdahl er klar for Grimstad i sommer.

Han slapp sitt fjerde studioalbum ”Science” i september 2006 og høstet gode kritikker fra en samlet norsk presse. Bookingsjef Stian Tobiassen beskriver Dybdahl som ”en våt bookingdrøm som har gått i oppfyllelse” da Tobiassen har prøvd å lokke vokalisten til Skral Festival siden 2004. Skral Festival går av stabelen 12 til 14. juli. Se mer på www.skralfestival.net.