KRISTIANSAND: Bandet skulle egentlig spilt på Plenen på Odderøya torsdag 6. juli. I stedet står de denne dato, ifølge bandets hjemmeside, på scenen i Helsinki som oppvarmere for Axl Rose og co.

— Managementet til Bullet For My Valentine er det samme som for Guns N' Roses. De har bare gitt pokker i agenten og puttet dem sammen med eget band, sier Quart-sjef Toffen Gunnufsen til fvn.no.

- Irriterende

Han er tydelig irritert over avlysningen, men bedyrer at det er lite han kan gjøre selv om det britiske bandet har brutt en kontrakt.

— Jeg har prøvd. Agenten beklager, men det er managementet som er den store, stygge ulven.

Agenten sjekket med Toffen om å spille en annen dag på Quart, men managementet fant like etter ut at de heller ville kansellere. Svenske Blindside er i stedet satt opp på tidspunktet til britene. Dermed er det duket for kristen hardcore på Plenen.

— Blindside blir erstattere på Plenen, bekrefter Toffen.

Fire nye band

Fredag slapp Quartfestivalen ytterligere fire band. De amerikanske folkemusikk-punkerne Flogging Molly spiller fredag 7. juli, Leela James sørger for soul tirsdag 4. juli, samme dag som de norske by:Larm-yndlingene The School. The Low Frequency in Stereo står på scenen på Plenen onsdag 5. juli.

— Flogging Molly har aldri vært i Norge før. De er veldig live-basert som Gogol Bordello. Så får punkerne også litt. Leela James spiller funka soul som Aretha Franklin. Hun spiller sammen med Kelis, sier Toffen.

Nytt slipp neste uke

Hittil har Quartfestivalen solgt rundt 17.000 billetter. Det er langt bedre enn på samme tid i fjor.

— Vi ligger 30-40 prosent over samme tid i fjor. Da hadde vi solgt om lag 10.000 billetter. Jeg regner med at festivalpassene ryker i mai, sier Quart-sjefen.

Fortsatt gjenstår en del band for programmet til årets Quartfestival er klart.

— Vi har nok 15-20 band igjen å booke. Til uka slippes fire-fem nye. Headlineren på Plenen onsdag gjenstår. Det blir et rockeband. I tillegg har vi bekreftet nummer to på plenen under Damian Marley og nummer to under Muse. Disse slippes til uka.

— Savner du noen sjanger til årets festival?

— Jeg kunne hatt litt mer hardcore, men det begrenser seg med at festivaler i USA går parallelt.