KRISTIANSAND: — Tilbudet er bare helt fantastisk. Det finnes masse festivaler rundt omkring på Sørlandet, og veldig mye forskjellig. Vi har alt fra de helt store kanonen som Hove og Quart, til en masse små gøye nisjefestivaler. Det finnes noe for alle, sier festivalforsker i Agderforskning, Emma Lind, til fvn.no.

Last ned vår Festivalkalender som skrivebordsbakgrunn her:

1152*864

1280*1024

1600*1200

(Klikk på riktig størrelse. Det vil så åpne seg et bilde. Høyreklikk på dette, og velg bruk som bakgrunn.)

Hun synes det er spesielt gøy at festivalene på Sørlandet utpreger seg som gode nisjefestivaler, og mener at det generelt er et veldig høyt nivå over programmene.

Fra nå og frem til slutten av året arrangeres det minst 69 festivaler på Sørlandet. Flere av festivalene går samtidig med andre.

— Det er veldig mye som skjer fra nå til september, og man har ikke mulighet til å gå på alle. Folk må prioritere, og velge seg ut sine favoritter.

- Hvilken festival er din favoritt?

— Eikerapen Roots Festival er fantastisk. Det er virkelig en festival etter mitt hjerte. Ellers vil jeg trekke frem Kortfilmfestivalen, og Risør Bluegrassfestival. Den siste er en nisjefestival som virkelig holder mål. Bluegrassfestivalen arrangeres på en liten øy utenfor Risør, og er bare for de som er virkelig interessert i Bluegrassmusikk. Det er sikkert mange i Risør som ikke vet om den en gang, men det kommer folk fra over hele verden for å høre på musikken der, og det sier noe om hvor bra den er.

Kulturansvarlig for Sørlandets kunnskapspark, Daniel Nordgård, er enig med Lind i at det er mye spennende på festivalfronten på Sørlandet.

— Vi kjempeflinke til å arrangere masse små festivaler som kan by på mer enn et godt program, og dette er positivt både for de som arrangerer og for publikum, sier han.

- Hvilke festivaler skal du på?

— Jeg gleder meg veldig til Eikerapen, og er også spent på hva som skjer med Punkt. Møllafestivalen blir knall, og så må jeg jo også til Hove. Bookingen av The Prodigy var en innertier for min del. Jeg må også ta turen ut på Odderøya for å se hva man får til med Quartfestivalen.

Last ned vår Festivalkalender som skrivebordsbakgrunn her:

1152*864

1280*1024

1600*1200

(Klikk på riktig størrelse. Det vil så åpne seg et bilde. Høyreklikk på dette, og velg bruk som bakgrunn.)