Vi trodde aldri det skulle skje, men så skjedde det likevel. «The Legend of Zelda: Majora's Mask» kan kanskje best sammenlignes med den stygge andungen når vi snakker klassiske Zelda-spill. «Majora's Mask» kom i 2000, to år etter «Ocarina of Time» som av mange regnes som et av de beste Nintendo-spill noensinne.

«The Legend of Zelda: Majora's Mask» har i ettertiden fått en kult-status i spillindustrien. Dette var det det første Zelda-spillet som helt tydelig var en fortsettelse av det foregående spillet. «Majora's Mask» er også det eneste spillet i Zelda-universet som kan kalles både skummelt og mørkt.

Og i dag slippes denne juvelen på den europeiske Virtual Console for Nintendo Wii for 1000 Wii-poeng.

Klokketårnet og hodeskallegutten

«The Legend of Zelda: Majora's Mask» ble møtt med rynkede bryn og grining på nesa da den første gang ble lansert i USA og Europa på tampen av 2000. Et Zelda-spill som ikke bare var mørkt og dystert, men regelrett skremmende. Historien starter der en av de to alternative tidslinjene i «Ocarina of Time» sluttet. Link befinner seg i skogene i Termina — en alternativ versjon av Hyrule da The Skull Kid ( hodeskallegutten) dukker opp og stjeler Links hest. Dermed er det duket for et Link-eventyr av det surrealistiske slaget der vår helt må oppleve de samme tre dagene igjen og igjen helt til han har klart å løse mysteriet med Deku-maskene.

En kult-klassiker til glede for gamle og nye fans

Jo, det hele høres passe søkt ut, og spillet overlater denne gangen det meste til både fantasien og de små grå. For hva er det egentlig som foregår i Termina og hva har det mystiske klokketårnet med det hele å gjøre?

For mange europeiske Zelda-fans så har «Majora's Mask» vært det eneste spillet i serien som det har vært umulig å oppdrive i ettertid. Spillet har i motsetning til bl.a. «A Link to the Past» eller nevnte «Ocarina of Time» aldri blitt ny-utgitt på GameBoy, GameCube eller Virtual Console tidligere.

Helt til nå....

Påsken er reddet for Zelda-fans over hele Europa.