Den åttende sesongen av «American Idol» startet på den amerikanske tv-kanalen Fox i januar. Serien, som er en avlegger av Simon Fullers britiske program «Pop Idol» har blitt et av USAs mest populære programmer, og en av de som er innbitte fans er den adlede britiske skuespilleren Anthony Hopkins.

– Vi ser på «American Idol». Vi er avhengige, sier han til MTVNews.

Film?

Den meste kjente, og mest forhatte, av dommerne er utvilsomt briten Simon Cowell. Kanskje ikke så rart at Hopkins er fascinert.

– Simon er min favoritt fordi han er så brutalt ærlig. Det er ikke noe politisk korrekt ved ham. Han sier det som det er, mener Hopkins.

Den Oscar-belønnede skuespilleren har spilt ubehagelige karakterer på film tidligere og drømmer nå altså om å ta på seg rollen som Idol-dommer Cowell. Hopkins er selvsagt mest kjent for sin tolkning av den fryktinngytende Hannibal Lecter, men han har også blant annet spilt Adolf Hitler og Richard Nixon.

God idé

Randy Jackson, som også er Idol-dommer, mener ideen er god.

– Jeg er en stor fan av Hopkins, erklærte Jackson.

I Norge har det foreløpig blitt med de fem sesongene som ble sendt på TV2. Kanalen har i år valgt å satse på «X Factor». I det programmet kan vokalgrupper delta i tillegg til soloartister. Instrumenter er ikke tillatt, og det blir ingen øvre aldersgrense. Auditionrundene vil bli avholdt i Bergen, Stavanger, Trondheim og Oslo i april og mai.