Sten Christian Kvindesland vant tirsdag kveld 200.000 kroner i det omstridte TV Norge-programmet «Sannhetens øyeblikk». Haugesunderen, som er bosatt i Bergen, kom seg videre ved å svare ja på spørsmål som «later du som du sover for å slippe sex» og «sluntrer du unna på jobben». Pinlig, men ikke avskrekkende, mener han.

Flaut

– Det er ikke gøy å svare på spørsmål om du sluntrer unna på jobben når du vet at sjefen din sitter og ser på, men mange av spørsmålene høres verre ut enn de er. De fleste tar en kopp kaffe og leser nyheter på nett før de begynner å jobbe om morgenen, sier salgssjefen, som ikke vil røpe for hvilken bedrift i bergensområdet han jobber.

– Sjefen har kommentert det spørsmålet, ja, men på en spøkefull måte, legger han til.

Løy for å slippe sex

Også kjæresten fikk seg noen overraskelser under programmet.

– Det kom som et stort sjokk for henne da jeg svarte ja på at jeg lot som jeg sov for å slippe sex. Gjør ikke alle det da? Kanskje mest jenter, ler han og legger til:

– Hun har ristet litt ekstra hardt i meg på kveldene nå i ettertid, men forholdet vårt er så sterkt som aldri før.

Sårt øyeblikk

Det vondeste øyeblikket var da følgende spørsmål ble stilt: «Skulle du ønske du hadde et bedre forhold til faren din?».

– Det var ikke noe gøy å svare ja på. Jeg har jo ikke noe dårlig forhold til faren min, men når jeg ringer hjem, er det mamma jeg snakker med. Jeg gruer meg til å se det på tv. Med en sjokkert mor til stede, innrømet også Sten Christian at han regelmessig lyver for henne og at han hadde forbruksgjeld på 400.000 kroner. Han innrømmet også at han ikke hadde hatt noe imot at mobberne fra ungdomstida hans kom fysisk til skade. Men alt i alt er han fornøyd.

– Jeg føler at jeg kom godt ut av det.

Anbefaler andre

Andre deltakere har måttet innrømme langt pinligere ting, som utroskap, tyveri fra arbeidsgiver og kriminelle handlinger som å tenne på hus mot betaling. «Sannhetens øyeblikk» er blitt kritisert for å være etisk betenkelig på grunn av hva folk avslører om sitt privatliv.

– Jeg kan godt anbefale programmet for andre – hvis de ikke har gjort ting som er for gale. Hadde jeg løyet for trygdepenger, ville jeg nok tenkte meg om to ganger før jeg meldte meg på. Men jeg er fornøyd, jeg tjente 200.000 lettjente kroner og kan kvitte meg med gjeld, oppsummerer han.

Dritnervøs

– Du høres ut som du tar det veldig kult nå, men du så ikke tøff ut i stolen?

– Nei, jeg var ikke tøff i den stolen i det hele tatt, jeg var dritnervøs. Selv om jeg trodde jeg hadde svart rett, vet man jo ikke. Man må føle på samvittigheten sin hva man skal svare når man tar testen.

Foto: TV Norge