KRISTIANSAND: I boken «Quart — den usminkede historien om Norges viktigste festival» beskriver Hetland hvordan festivalen systematisk skaffet til veie og distribuerte narkotika, skriver VG Nett.

Les også: Avslører det ville livet bak Quart-fasaden

Kristiansand-festivalen hadde i mange år et rykte på seg for å være en festival hvor det florerte med narkotika. Det har også i alle år gått rykter om hvordan festivalledelsen skaffet dop til artistene, et rykte som Hetland nå bekrefter - og det til gangs.

I boken skriver Hetland følgende:

«... til norske og utenlandske journalister, programledere, skuespillere, idrettsstjerner, politikere, agenter, platebransje, sponsorer og andre kjendiser som var på besøk. Selv om mange hadde med seg det de trengte selv, var det ikke sjeldent at folk gikk tom mot slutten av festivalen. Da kunne vi bli kontaktet», skriver Hetland.

Ifølge Hetland håndplukket festivalen narkokontakter, slik at de på forhånd var klare til å skaffe til veie hva det skulle være til artister de visste kom til å etterspør narkotika.

«Til de banda som vi på forhånd visste hadde et intenst forhold til narko, håndplukket vi bandkontakter som kunne ordne alt hva artister og crew måtte ønske seg via sine private kontakter», skriver Hetland ifølge VG.

Festivalledelsens narkolangere hadde et svært variert tilbud, skal man tro Hetlands beskrivelse.

«Quart-apparatet har nok gjennom årenes løp vært behjelpelige med å skaffe artister alt fra A til Å - eller fra E til H, for å være litt mer nøyaktig», skriver Hetland.

Hetland var pressesjef i Quart på 90-tallet og fram til 2002-2003, og var en sentral person i Quart-systemet. I boken som han lanserer i morgen er det trolig flere som vil få passet sitt påskrevet.

Hetland selv har ikke vært tilgjengelig for kommentar.

Verken Harald Hempel (grunnlegger av Quart) eller Alf Solbakken (tidligere norsk bookingsjef for Quart), ønsker å kommentere Hetlands påstander.

— Jeg ønsker å lese boka før jeg vil kommentere noe som helst, sier Hempel til fvn.no.

— Vil du ha kommentarer til boken, får du ringe Pål Hetland. Jeg vil ikke kommentere boken, Hetland, Quart eller Bush for den saks skyld, sier Solbakken.