Glenn Lyse gikk helt til topps i Idol blant annet takket være sin versjon av Whitesnake-sangen «Here I go again». Det var Coverdale selv ikke klar over.

– Det visste jeg ikke. Det er jo aldeles fantastisk. Jeg håper jeg kan få møte ham når jeg kommer til Norge, sier han.

David Coverdale pratet med norsk presse i anledning Whitesnakes konserter i Norge i mai, og i forkant av intervjuet slo vi også av en prat med Idol-vinner Glenn Lyse om hans forhold til hardrockbandet.

– Jeg er grunnleggende glad i soul og bluesrock, og David Coverdale og Paul Rogers er favorittene. Whitesnake hørte jeg på senest i går, forteller han.

Her er Glenn Lyses Coverdale-favoritter (med lenker til musikktjenesten Spotify):

1.”Soldier of Fortune

2.”Here I go again

3.”Burn

Spørsmål og svar

Vi viderefomidlet Lyses spørsmål til Coverdale, og her er dialogen:

Lyse: Hva synes du egentlig om Idol og talentkonkurranser?

Coverdale: Jeg blir stadig invitert som dommer i dem, men jeg kunne aldri vært som Simon Cowell. Dersom slike konkurranser skaper åpninger og muligheter for folk er de selvsagt en god ting. Se bare på Susan Boyle. Talentkonkurransene gir folk muligheter. Jeg skulle bare ønske at musikkbransjen var et bedre sted for talenter enn det den er i dag.

Lyse: Hvilken vokalist har inspirert deg aller mest?

Coverdale: Det kan jeg ikke svare på. Jeg kan ikke velge bare én. Jeg er inspirert av for mye til det. Stemmen min er en blender der alle mulige slags inspirasjoner er med på å farge smaken.

Lyse: I originalversjonen av ”Here I go Again” fra 1982 hører vi tekstlinjen ”Like a hobo I was born to walk alone". I den mest kjente versjonen fra 1987 er teksten endret til "Like a drifter I was born to walk alone". Hvorfor forandret du teksten?

Coverdale: Opprinnelig brukte jeg ”hobo” ettersom jeg allerede hadde brukt ”drifter” i alt for mange sanger. Problemet var at ingen visste hva en ”hobo” var, og da jeg fikk sjansen til å synge den på nytt var det ingen vanskelig avgjørelse.