Legenden om Robin Hood og hans muntre menn har funnet veien til spillefilmer, tv-serier, og tegnefilmer oftere enn de fleste andre myter. Stjerner som Douglas Fairbanks, Kevin Costner, Sean Connery, Errol Flynn, John Cleese, og Patrick Bergin har alle spent buestrengene og latt pilene fly.

Russell

Neste år er det duket for en original vri på myten om Sherwoods opprørere. Da skal nemlig Russell Crowe spille både Robin Hood og hans erkefiende, sheriffen av Nottingham, eller Sir Robert Tornham som han også er kjent som. Sienna Miller skal spille jomfru Marion. I et intervju med den britiske avisen The Independent forteller Crowe at han har store forhåpninger om at denne versjonen av myten blir den beste.

– Verden trenger ikke enda en anonym versjon av Robin Hood. Dersom vi skal gjøre dette må vi sparke litt rumpe, slår han fast.

Avviste

Ridley Scott tar seg av regien. De to har med stort hell jobbet sammen i filmer som «Gladiator» og «American Gangster».

Crowe innrømmer at han først avviste manuskriptet som ble presentert for ham. I tillegg brukte han lang tid på å sette seg inn i historien om Robin Hood.

– Jeg brukte ti måneder på å lese bøker om Robin Hood. Jeg leste historien, mytologien, de originale balladene, legendene og i tillegg har du jo 100 år med filmhistorie. Dette må bli den beste som noensinne har blitt laget. Ellers burde vi gjøre noe annet, sier han.

Tights?

Mel Brooks parodi, «Robin Hood: Men in Tights», gjorde sitt til at klesplagget har blitt forbundet med Robin Hood-myten. Crowe legger imidlertid denne delen død:

– Jeg skal ikke ha på meg tights ettersom våre undersøkelser har slått fast at disse ikke ble oppfunnet før 300 år etter. Jeg beklager overfor dere alle, og til Sienna Miller, spøkte han.

Ifølge Imdb.com vil filmen ha premiere i november neste år.