KRISTIANSAND: – Quartfestivalen er helt unik, og det er få i verden som måler seg med den. Jeg har hatt samtaler med politiet og ordføreren. Det er viktig å vite at du har et politikontor som ikke vil arrestere flest mulig av festivalgjengerne, sier Quartfestivalens nye bookingsjef Bill Siddons.

Det var en tydelig stolt og fornøyd Quart-sjef Arild Buli som onsdag ettermiddag presenterte sin nye bookingsjef på en pressekonferanse på Hotel Sørlandet. Buli traff Siddons første gang da han for tre uker siden var på tur til USA sammen med Quart-kompanjongene Trond Aage Nyhus og Truls Eriksen.

D-dagen for Quart

Sist vinter var det en skotte som prøvde å redde Quartfestivalen, men Andy Inglis kom sørgelig til kort med sitt smale, men kvalitativt sterke program. Resultatet var som kjent konkurs. Nå har Quarts nye eiere altså hentet inn en amerikaner for å fylle skoene etter Toffen Gunnufsen fra Homborsund.

– Jeg forstår at Toffen var en visjonær som skapte en særpreget profil. Vi skal gjøre noe annet, og lage en «high end»-festival med mindre intensitet og større og færre band, sa Siddons.

– Å presentere Bill Siddons er D-dagen for oss. Dette er grunnen til at vi har gått ut så høyt og med så høye tall som vi har gjort, sier Buli.

Les også: Han blir Quarts nye bookingsjef