KRISTIANSAND: — Mange av kunstinstitusjonene er så stivbeinte og høytidelige. Her vil jeg at folk skal kunne stikke innom på en kopp kaffe når de vil. Jeg håper at dette kan bli et uformelt samlingspunkt, sier Dag Ringstad.

Kristiansand Kunstgalleri i Dronningensgate ble åpnet i november. Da den forrige eieren fikk problemer rykket Ringstad inn og kjøpte stedet. Den siste måneden har han brukt på å pusse opp. Nå er galleriet utvidet innover i lokalet, og helt bakerst har han fått i stand et innrammingsverksted.

  • Og så har jeg en flott bakgård, som jeg håper å kunne bruke til konserter, sier han. Han drømmer blant annet om å få til noe under Quart, men allerede lørdag kan konsertstedet bli innviet.

  • Vi skal ha en big opening på lørdag! Det blir kunstauksjon kl. 14, der folk kan gjøre noen skikkelige kupp. På kvelden blir det konsert med Bøygard, Norges peneste duo, sier han.

Ringstad kommer til å satse på lokale kunstnere fremover.

— Siden jeg er kunstner selv, kjenner jeg mange andre kunstnere i byen. De kommer til meg når jeg åpner galleri, sier Dag Ringstad.