Stedet er Oslo Spektrum, og datoen er 19. september. Da entrer Chris Martin, Jonny Buckland, Guy Berryman og Will Champion scenen i hovedstaden, og med i bagasjen har de sangene fra det kommende albumet «Viva La Vida». Den nye platen slippes i Norge 12. juni. Albumet følger opp «X&Y» fra 2005. Det forrige albumet lå 42 uker på VG-lista så Coldplay har med andre ord en del å forsvare her til lands.

Venner

Om ikke Coldplay kan omtales som norgesvenner har de i det minste besøkt oss en rekke ganger tidligere. Bandet ga også ut «Trouble — Norwegian Live EP» fra konserten på Rockefeller i 2001. I Oslo Spektrum har de spilt to ganger tidligere, i 2002 og 2005. Begge ganger var konsertarenaen fullsatt, og det blit neppe mindre rift om billettene denne gangen. I slutten av april ble singelen «Violet Hill» gjort tilgjengelig for gratis nedlasting til fans verden over, og ifølge en pressemelding fra konsertarrangøren Live Nation er sangen lastet ned over to million ganger. Billettsalget til konserten starter mandag 2. juni klokken 09.00. Konserter

På sine hjemmesider uttaler bandet at de er glade for å kunne annonsere turneen i Europa, og at de vil spille 20 konserter i 12 land i september og oktober. I tillegg til konserten i Norge besøker Coldplay også Sverige. Ingen andre datoer i Norden er foreløpig annonsert.