Daniel Day-Lewis er en av verdens ledende mannlige skuespillere. Han har vunnet to Oscar for sine roller i "My Left Foot" og "There Will Be Blood", og flere andre priser som BAFTA og Golden Globe.

Nå holdes han for svært aktuell som prismottaker for sin kritikerroste tolkning av karakteren Guido Contini i filmmusikalen "Nine". Men han forteller til den britiske avisen Chester Chronicle at han ikke alltid har blitt behandlet like bra.

Avisen har intervjuet Day-Lewis og regissør Rob Marshall i forbindelse filmmusikalen. Begge snakker om hvor vanskelig en auditionprosess er, og hvor viktig det er med ydmykhet og repsekt.

Ydmyk — Det tar en porsjon ydmykhet å eksponere seg på audition. Det er tøft å være i en auditionsituasjon. Rob behandler alltid alle uklanderlig, uansett hvilket nivå man er på. Men de fleste dansere, skuespllere og sangere opplever å bli behandlet som dritt på auditioner, sier Day-Lewis til avisen.

— Det er sant, sier regissør Rob.

— Det siste jeg ville gjøre er å sitte bak en pult og dømme. Jeg kan ikke fordra det.

— Du glemmer aldri slikt, sier Day-Lewis, og legger til:

— Jeg mener, av og til dumper jeg borti noen av regissørene som behandlet meg slik da jeg var ung. De er over meg som utslett, men du glemmer ikke slike opplevelser, fordi du er så sårbar som ung.

- Naken Han forteller også at han følte seg sårbar i denne rollen. Det er hans debut som sanger og danser på film.

— Ja, naken, sier han.

Han tror mange menn vil misunne ham rollen i "Nine", ikke minst på grunn av alle damene som danser rundt ham. Både Nicole Kidman, Penelope Cruz, Marion Cotillard og Kate Hudson henger rundt ham i lette og tette kostymer.

— Mange av kameratene mine sier "Hvordan kommer du deg unna med dette? Og hva synes Rebecca (hans kone, journ. anm.) om det?", flirer han.

5. februar har "Nine" premiere i Norge.