Nettstedet moviemistakes.com har gjennomført en undersøkelse av årets filmer, og fant desidert flest feil i «Indiana Jones And The Kingdom Of The Crystall Skull».

Filmen toppet tabbelisten allerede i slutten av mai. Da hadde nettstedet funnet 40 feil i filmen, men nå har filmentusiatene gransket filmen nøyere, og funnet totalt 64 feil. Filmen inneholder både faktafeil og kontinuitetsfeil.

Motorsykkel fra 2000

En av tabbene i filmen er at det blir brukt en Harley Davidson motorsykkel fra 2000, til tross for at filmens handling er lagt til 1957. Dette er bare en av mange tabber med hensyn til filmens tidsperiode.

Når Indiana og teamet flyr fra USA til Peru, flyr de over et kart hvor landet Belize blir vist. Tabben er at dette landet het British Honduras frem til 1973, da det skiftet navn.

Hårføner forandrer farge

Flere av filmene som har kommet ut i år inneholder mange feil. På 2. plass på tabbelisten ligger «Mamma Mia!» med 44 feil.

Her er det for det meste snakk om kontinuitetsfeil. I tillegg er de som jobber bak kamera, samt filmutstyr, synlig i noen scener.

En morsom tabbe er at når Donna og venninnene synger «Dancing Queen», forandrer hårføneren Tanya synger inn i farge fra sølv til grønn på et øyeblikk.

43 feil i Batman-filmen

Filmen som kaprer 3. plassen på tabbelisten er den siste Batman-filmen «The Dark Knight». Her har filmfansen funnet 43 feil.

En av feilene er at når Joker kjører bussen ut av banken han har ranet, følger to andre skolebusser bak ham. Du kan høre barn snakke høyt, men merkelig nok er det ingen barn å se på noen av bussene.

Overrasket over alle feilene

Redaktøren av Moviemistakes, Jon Sandys, er overrasket over at man finner så mange feil i filmer i 2008. — Når man tenker på budsjettet mange filmer har, skulle man tro at de kunne unngå slike feil, eller i det minste bruke datamaskiner til å dekke over dem, men de fortsetter å dukke opp, og filmfans med haukeblikk fortsetter å oppdage dem, sier Sandys.

Her er Topp 10 tabbelisten for 2008:

1. «Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull» - 64 feil

2. «Mamma Mia!» - 44 feil

3. «The Dark Knight» - 43 feil

4. «High School Musical 3: Senior Year» - 41 feil

5. «Twilight» - 40 feil

6. «Journey to the Center of the Earth» - 31 feil

7. «Quantum of Solace» - 23 feil

8. «Get Smart» - 22 feil

9. «Step Brothers» - 22 feil

10. «Iron Man» - 21 feil