U2 har ikke rukket å bli ferdige med den nye platen sin i år, men som et lite plaster på såret har de spilt inn og publisert sin versjon av Greg Lakes «I Believe in Father Christmas». Anledningen for den nye videoen var U2s deltakelse i (Red)Wire, et nytt musikknettsted som gir en del av inntektene sin til den kampen mot aids i Afrika. Andre artister som bidrar er U2, Jay-Z, Coldplay, John Legend og The Killers.

Sang

Hver onsdag vil medlemmene av (Red)Wire få levert et digitalt eksemplar til innboksen sin med musikk fra en lang rekke verdensstjerner. Halvdelen av inntektene går til aids-saken. Den nye tjenesten er utviklet av Don MacKinnon og han er også president i organisasjonen. På U2s offisielle nettsider får MacKinnon ros av selveste Bono både for arbeidet med en god sak, og for de tekniske løsningene knyttet til musikktjenesten.

– Don MacKinnon er kanskje nettopp den pencilinen musikkbransjen trenger. Han er en innovatør av natur, og jeg er ikke i tvil om at deler av den musikkprogramvaren vi jobber med i (Red)Wire vil bidra til å endre måten musikk blir mottatt. Den vil også forandre livene til afrikanere som vil dø uten de medisinene (Red)Wire vil bidra til å skaffe til veie, uttaler Bono til nettsiden.

Ny plate

U2 har i lang tid jobbet med et nytt album, og dette skulle opprinnelig vært utgitt i år. Bandet har imidlertid utsatt utgivelsen til etter nyttår. Nå har i det minste bandet bekreftet overfor musikkmagasinet Mojo at den sannsynlige tittelen på den nye platen blir «No line on the horizon».

– Det låter som et U2-album men det låter ikke som noe vi har gjort før, og det høres ikke ut som noe som foregår andre steder for øyeblikket, sier The Edge til musikkmagasinet.

Her er U2s versjon av «I Believe in Father Christmas»: