«En upålitelig prostituert som så sitt snitt til å skaffe noen lettjente slanter». Omtrent slik var det Boy Georges forsvar prøvde å framstille norske Audun Carlsen i Snaresbrook Crown Court tirsdag. Det ble tidlig klart at Audun Carlsen hadde mottatt 5500 pund (omlag 58.000 kroner) av Se og Hør etter et oppslag få dager etter det påståtte overfallet i Boy Georges bolig i Øst-London 28. april 2007. – Hvorfor gikk du til pressen, ville George O'Dowds forsvarer Adrian Waterman vite.

– Jeg gikk til pressen fordi jeg var redd politiet ikke ville gjøre noe. Det som skjedde var så alvorlig at jeg ikke ville la det gå.

Glemte intervju nummer to

Carlsen ville komme seg ut av landet fordi han var redd, hevdet han. Våren 2007 var han på vei til å flytte til Berlin. De ekstra kronene ga ham råd til å flytte uten å ha en jobb å gå til, forklarte han.

For intervjuet som ble publisert i Se og Hør 4. mai 2007 sa Carlsen han fikk 4000 pund for (42.000 kroner). I tillegg fikk han 1500 pund (16.000 kroner) for et annet intervju som aldri kom på trykk.

– Det har aldri vært noen hemmelighet at jeg har mottatt 5500 pund fra et norsk magasin, forklarte han.

Men for forsvareren var de ekstra 1500 pundene nye opplysninger.

– Hvorfor fortalte du ikke om dette før for to uker siden?

– Jeg hadde glemt det. Jeg ville jo ikke ha løyet for 1500 pund, repliserte Carlsen.

Intervjuet av The Sun

I tillegg til et intervju med Se og Hør ga Audun Carlsen et intervju med engelske The Sun. Han mottok ingen betaling, men innrømmet at han flere ganger forhørte seg om betaling, fordi det var blitt sagt at det var en mulighet. Avisen kan ifølge forsvareren først betale Carlsen når saken er over.

Carlsen ble konfrontert med at han fire dager etter den mye omtalte episoden hadde svart nei på direkte spørsmål fra en politibetjent som spurte om han hadde mottatt penger fra medier i etterkant av episoden.

Likevel tikket det inn 4000 pund og seinere 1500 pund fra Se og Hør til nordmannen.

– Jeg trodde han (politimannen, red. anm.) spurte om betaling for historien i The Sun. Jeg har hele tiden vært åpen på at jeg har mottatt 5500 pund fra en norsk avis. Det har ikke vært noen hemmelighet, svarte Audun Carlsen.

– Du har ikke vært ærlig, du fortalte ikke at du har solgt historien din, gjentok Waterman flere ganger.

Vil kanskje selge historien igjen

Carlsen fortalte at han solgte historien sin av hensyn til familien og på grunn av alt som var skrevet om ham og episoden i avisene.

– Vil du selge historien din igjen, spurte forsvareren.

– Det kommer an på hva informasjon som kommer fram i rettssaken. Det er en del intime detaljer som kommer ut. Ting som jeg ikke vil ut med her som jeg kanskje må forklare. Hvis jeg kan få historien min ut, ja. Men jeg hadde egentlig ingen intensjoner om det.

– Har du tenkt på at du kan få mer penger for historien din dersom Mr. O'Dowd blir dømt enn hvis han blir frifunnet, ville forsvareren vite.

– Egentlig ikke, svarte Carlsen, og la til:

– Hvis det var viktig for meg å selge historier, kunne jeg gjort det til norske aviser eller tyske. Jeg har mange historier å selge. Hvis jeg var grådig hadde jeg gjort det, men det har jeg altså ikke gjort, sa Carlsen

Se og Hør innrømmer bildekjøp

Se og Hør selv erkjenner at de har kjøpt bilder av Audun Carlsen, men vil ikke si noe om beløpet.

– Sum har vi aldri sagt noe om. Det får stå for deres regning, sier Harald Haave, sjefredaktør i Se og Hør.

– Hvis folk har eksklusive bilder, må de gjerne ta kontakt med oss. Vi tipser best, fortsetter Haave.

– Så dere ser på dette kjøpet som tips?

– Jeg sier ikke det, men dette er en sak med stor offentlig interesse og vi synes det var helt naturlig at den skulle på trykk i Se og Hør. Folk forventer de mest eksklusive storyene i Se og Hør, svarer Haave.

Foto: Reuters/Scanpix
Foto: AP/Scanpix