KRISTIANSAND: Sol, som egentlig heter Solevågseide til etternavn, kommer fra stedet med samme navn på Sunnmørskysten. Han har studert musikk i Kristiansand siden 2006, og er nå er klar med sin første EP. Det feires på Charlies Bar klokken 16 lørdag ettermiddag.

Band uten trommer

Med seg på scenen har singer/songwriter Sol med seg Trygve Rypestøl, Espen Grundetjern og Nikolai Tangen Svennæs. I likhet med han selv, studerer de alle musikk i Kristiansand.

— Vi er et band helt uten trommer, noe som er litt uvanlig. Men vi har aldri møtt noen som har etterlyst det. Vi har kontrabass, vokal, trompet, piano og saksofon, og har aldri fått klager på at det er noe som mangler, sier Sol.

Det at konserten er på ettermiddagen og ikke på kvelden, tror han er ideelt.

— Vi er ikke et band som hadde gjort seg klokka ti på en lørdagskveld på Charlies. Men vi kler godt en tekopp, en kaffekopp eller et glass rødvin, sier han.

Andre konsert i Kristiansand

Torsdag var han en svipptur i Volda for å spille to konserter, men lørdag bærer det tilbake til Sørlandet, hvor han foreløpig er et ganske uskrevet blad.

— Jeg har bare hatt én konsert med dette bandet i Kristiansand før, så vi er veldig spente!

På Marius Sols Myspace-side beskrives musikken som «småbrisen og melankolsk jazzpop», og sangeren selv innrømmer at han blant annet har Tom Waits og Randy Newman som forbilder.