OSLO: — Det var blod overalt. Synd du har skiftet strengene, sier bassist Morten Øya.

Han holder på å inspisere bandkollega Vidar Godtfredsens blodstenkte gitar. Vidar ble litt for ivrig under konserten på Sub Scene i Oslo fredag, og resultatet ble stygt. Nå sitter Godtfredsen på terrassen utenfor spillestedet Gloria Flames og samler mot foran den neste Bylarmkonserten.

Etter et halvt års konsertpause har Davy Jones' Locker MYE innestengt energi.

— Vi har øvd som gale de siste månedene, sier Stian Herdal som også spiller gitar, men på en litt mindre blodig måte enn Godtfredsen.

IKKE RUSTNE.

Selv om bandet ikke har spilt live på et halvt år, fremsto de ikke akkurat som rustne på Bylarm. Tilbakemeldingene har vært gode, og sørlendingene har gitt bort så mange demoplater de bare har orket og maktet. Det var først fredag de fikk ferdigtrykt sin nye demo-EP med fire sanger fra det kommende debutalbumet «Schizophrenia, the dance Machine».

Fullengderen skal ifølge planen komme ut i løpet av våren, etter at det ble spilt inn i fjor med amerikanske Mike Jensen bak spakene. Bandet traff Jensen på fjorårets South by Southwest, og nå gjelder det å få en perfekt miks før det gis ut.

— Vi kan ikke sende ut noe uferdig. Da mister vi den ene sjansen vi har, sier vokalist David Jones.

Han er fullt klar over at det begynner å ta litt tid etter at debut-ep-en «Healthy People Prepare to Die» kom ut i 2005. Nå er bandet på sin andre Bylarm, og de merker godt at de har mer å fare med enn da de besøkte Tromsø i 2006. — Vi føler vi er i angrepsposisjon, sier Herdal.

DEMO-DRYSS.

I løpet av de tre dagene Bylarm har vart, har bandet nærmest kastet hundrevis av demo-ep-er og løpesedler etter bransjefolk og platemennesker. Alle som ser ut som de kan mistenkes for å være viktige, har møtt et smilende Davy Jones' Locker-medlem som har jobbet for å pushe sitt eget band. Men også den fyldige kristiansandsdelegasjonen er med og hjelper.

— Vi er for eksempel veldig glade i Rock City Kristiansand, sier trommeslager Tor André Fidjestad.

Både Rock City-styret og også representanter fra Quartfestivalen er med og promoterer landsdelens band på bransjemessa.

I de kommende månedene gjelder det for Davy Jones' Locker.

— Det er deilig å være her med noe vi vet er bedre enn sist, sier David Jones.