KRISTIANSAND: Festivalen arrangeres fra 28. april til 3. mai og byr på regissørbesøk, workshops og seminarer, samt presentasjon av flere nye norske barnefilmer.

— Vi har blant annet hentet 11 ferske filmer fra årets filmfestival i Berlin, og vi har rekordmange norske kortfilmer på programmet, sier festivalsjef Danckert Monrad-Krohn til fvn.no.

I filmmiksen finner vi 58 norgespremierer og fire verdenspremierer.

12 norske kortfilmer

På programmet står også 12 norske kortfilmer, blant dem to ganger prisvinner under filmfestivalen i Berlin, «Oh, My God» av Anne Sewitsky.

Nytt av året er også «Films on the Horizon», hvor nye norske spillefilmer for barn presenteres av Rushprint-redaktør og Aftenposten-kommentator Kjetil Lismoen. Blant annet vil de nye barnefilmene «Bestevenner» og «Pelle Politibil» presenteres.

— Vi ønsker å sette fokus både på nye norske barnefilmer samt det beste av barnefilmer fra hele Europa. På flere av visningene blir det besøk av regissør, produsent og skuespillere, sier festivalsjefen.

Dansk film åpner festivalen

Åpningsfilmen i hovedprogrammet er den danske filmen «Max Pinlig», som har regi av Lotte Svendsen. Den danske komedien fikk nylig pris ved filmfestivalen i Berlin og er både en publikums- og kritikeryndling i hjemlandet.

Filmen handler om 12 år gamle Max, som har lett for å føle seg pinlig berørt.