Spekulasjonene går om at Mickey Rourke vil dukke opp i oppfølgeren til «Iron Man», men det er foreløpig ikke bekreftet. Likevel ser det ut til at Rourke allerede forberder seg til rollen som den russiske superskurken Whiplash.

Fredag besøkte skuespilleren fengselet Butyrka i den russiske hovedstaden Moskva. Rourke fikk en rundtur i fengselet, snakket med vaktene og prøvde fangeklær. Han skal til og med ha latt seg låse inne i en celle, og fikk testet ut sengene.

— Ingen overraskelser

Regissør Jon Favreau vil ikke bekrefte at Rourke er hans Whiplash, men nekter ikke for at spekulasjonene stemmer.

— Det er ingen store overraskelser i castingen som jeg kan forutse. Det kommer til å bli en veldig, veldig bra gruppe mennesker og en historie som tar utbytte av besetningen, uttalte regissøren til Ain’t It Cool News, som har hovdefokus på nyheter innen film og tv, under filmfestivalen SXSW i Texas søndag.

Ifølge regissøren vil det bli klart i løpet av uken hvem som er med i actionfilmen «Iron Man 2».

Stjernelag

Robert Downey jr., som spiller hovedrollen som playboymillionæren Tony Stark, skal ha jobbet for å overtale Rourke til å ta rollen som superskurken i flere måneder.

Et stjernelag er allerede bekreftet til filmen, som bygger på tegneserien «Iron Man». De som er med er blant andre Gwyneth Paltrow, Don Cheadle og Scarlett Johansson. Sistnevnete ble forrige uke bekreftet til rollen som superspionen The Black Widow.

Flere filmtilbud

Mickey Rourke har nærmest druknet i filmtilbud etter suksessen med «The Wrestler», som han fikk Golden Globe og ble nominert til Oscar for.

Reuters kunne i forrige uke melde at Rourke har takket ja til en rolle i den uavhengige filmen «Passion Plays». Han skal også spille i Sylvester Stallones actionfilm «The Expendables» og gangsterfilmen «Broken Horses».

Mest sannsynlig blir han å se på norske kinolerreter da «Iron Man 2» har premiere i april 2010.