Dette skal være første gang en norsk film blir plukket ut til den såkalte gallaseksjonen i Toronto internasjonale filmfestival, og festivalsjef Cameron Bailey sparer ikke på superlativene når han beskriver Max Manus:

-Max Manus er en ekstremt vellaget og finstemt film med sterke prestasjoner fra alle de involverte. Det er ingen tvil om at denne filmen leverer varene, og den har også en svært rørende avslutning, uttaler festivalsjefen.

— Kjempestort for oss

Ikke uventet er dette musikk i ørene hos folkene bak den norske storfilmen. Etter storsuksess i Norge med 1,3 solgte kinobilletter, kan dette åpne dører til resten av verden, spesielt det amerikanske markedet, mener en av produsentene bak filmen, Sveinung Golimo.

— Så vidt jeg vet er dette første gang dette skjer med den norsk film. Toronto har en av de største filmfestivalene i verden, der spesielt den amerikanske filmbransjen er representert. Så for oss er dette kjempestort, sier Golimo.

Det store amerikanske bransjebladet Variety har allerede merket seg utvelgelsen av Max Manus, og visningen i Toronto blir filmens internasjonale premiere.

Spent på mottakelsen

— Nå blir det spennende å se om det utenlandske markedet er interessert. Dette kan være veldig viktig for det internasjonale salget, spesielt det amerikanske, sier Golimo som tror de blir en stor gjeng som reiser nedover med filmen i bagasjen.

— Det er vel ikke helt avklart hvem som drar enda, men jeg bestiller i alle fall flybilletter imorgen, jubler produsenten.

Max Manus er forøvrig allerede solgt internasjonalt til over 30 land, deriblant England, Tyskland, Frankrike, Østerrike, Singapore, Kina, Australia, Benelux, Polen, Ungarn, Brasil, Tsjekkia, Slovakia, Slovenia og Makedonia.