KRISTIANSAND: Etter planen skulle festivalområdet åpnes for publikum etter at ordfører Per Sigurd Sørensen åpnet festivalen i Gravane klokken 11 tirsdag.

— Vi hadde et lønnlig håp om det, men det gikk ikke, sier produksjonssjef Rikard Klungland til fvn.no.

Like før klokken 14 var det fremdeles hektisk aktivitet på Odderøya, og det var tydelig at ting lå etter skjema.

— Det har vært et fire timers maraton i helvete, men det skal være i orden nå, sier Klungland.

Avlyser to konserter

De to første konsertene på årets Quart måtte kanselleres på grunn av forsinkelsene. Både Tom Hugo (Hermansen) og det populære latinobandet Chi Wah Wah ventet i flere timer til fånyttes.

De to lokale bandene ble booket til Quart bare for drøyt to uker siden, og Tom Hugo skulle vært først ut klokka 12.30. Da klokka nærmet seg 14.30 ble det klart at ingen av konsertene kunne gå som planlagt. Uten avlysningene ville ikke Veronica Maggio kunne gå på scenen klokka 16.15. Skuffet over Quart

— Jeg hadde ærlig talt ventet noe annet av Quart nå som de skulle være blitt så store. Men vi spiller nok av konserter, og de som ikke fikk se oss i dag kan høre oss i Ravnedalen i helgen i stedet, sier perkusjonist Jørn Rud i Chi Wah Wah.

— Min kommentar er usiterbar, sier en meget misfornøyd Tom Hugo Hermansen.

Konserten med Tom Hugo er i stedet flyttet til klokken 12 i morgen.

- Går som planlagt i amfiet

Presseansvarlig Merethe La Verdi forsikret ved 14-tiden tirsdag at alle konsertene på hovedscenen i kveld vil gå som planlagt.

— Det er såpass mye tid mellom hver konsert, så det skal gå greitt. På hovedscenen går alle konsertene som planlagt, og Salamanderparken er klar til åpning i kveld, sa La Verdi.

Foto: Erlend Olsbu.