ARENDAL: — Jeg har digga Bad Religion helt siden jeg ble smart, sier kongsbergjenta Hedda Shaw. Hun er på Hove for å se heltene fra California. Det er femte gang hun ser favorittbandet.

— Jeg har sett dem live fem ganger nå, to ganger i USA, forteller Shaw.

Bandet har holdt det gående siden de begynte å bråke i band sammen på highschool i 1980. "How Could Hell Be Any Worse" kom i 1982. The Ramones, The Adolescents, Black Flag og The Sex Pistols var blant inspirasjonskildene.

Alderen til tross, det var ikke veldig mye antydning til gikt under onsdagens Hove-gig, selv om hårfestet har flyttet seg oppover.

Tatovert

  • Jeg ble født samme året som de ga ut den første skiva, hyler Hedda og hiver armene i været og synger energisk med på en av de største hitene: "And there will be sorrow, no more." Hedda er "die hard"-fan, og vi spør hvilken låt som er favoritten.

— Sorrow no more! Definitivt. Og den har jeg tatovert, sier hun, blunker lurt og nikker langsomt.

Tatoveringen er ikke akkurat på armen, skjønner vi.

Flogging Religion

Midt i publikum finner vi også karene som spilte keltisk punk for Hovepublikummet tidligere på kvelden.

— Dette stinker. (kunstpause) Neida, det er dødsbra, sier Flogging Molly-gitarist Dennis Casey til fvn.no. Han synes Bad Religion leverte en kanonkonsert.

— Vi skal videre med gutta på turné, og gleder oss veldig til å spille i Sverige også, sier han. Allerede denne uka står både Bad Religion og Flogging Molly de på scenen under "West Coast Riot" i Gøteborg.

— GOOD RELIGION: Flogging Molly-gitarist Dennis gir Mia (18) en god klem. FOTO: Amund Hestsveen Turnerer med Bad Religion

Casey forteller at han storkoser seg på Hove, og ulikt mange av de andre artistene, syntes han det er hyggelig å treffe fansen inne på festivalområdet.

— Fantastisk å være her på Hove, norske fans er helt supre.

Mia Milde (18) fra Halden er en av dem, og får en klem av Casey.

— De er de beste, de er helt gull, karene i Bad Religion og Flogging Molly, sier Milde. Hun har mista stemmen under konserten med de gamle pønkrockerne i Bad Religion. Greg Graffin og de andre går av scenen til øredøvende jubel og "We want more!"

— She's the best, sier Casey, og tar et godt tak rundt Mia.

— YEAH? Flogging Molly utveksler røverhistorier med festivalpublikummet. Her flirer bassist Nathen Maxwell av en norsk fiskeskrøne. FOTO: Christian Nørstebø