OSLO/KRISTIANSAND: — Det er utrolig stas. Denne gangen får vi sjansen til å spille på en større scene enn indie-scenen vi spilte på under Øya i sommer, så det blir veldig spennende, sier Edvard Haraldsen Valberg, vokalist i Honningbarna. I år blir Honningbarna en del av hovedprogrammet på Øyafestivalen, hvilket innebærer større scene og flere publikummere.

— Det er på sin plass. Honningbarna er et ungt og lovende band som vil sette preg på 2011. Det er jo en stund mellom hver gang tøffe og breiale rock´n roll band fra Sørlandet markerer seg, sier Jonas Prangerød, pressesjef i Øyafestivalen.

Det unge punkbandet har markert seg sterkt i år. I sommer spilte de både på Hove, Norwegian Wood og Øya. I april stemte radiolytterne låten «Borgerskapets utakknemlige sønner» rett til topps på Urørt, P3s nettkonkurranse for usignerte band. I februar deltar de i Urørt-finalen i Trondheim.

PLATE OG TURNÉ. I mars kommer Honningbarnas første plate, og i den forbindelse legger bandet ut på turné med pop-punkerne i Oslo Ess, som de vant over i semifinalen i Urørt.

— De er flinke og sympatiske folk, og det blir topp å spille sammen med dem, sier Haraldsen Valberg om Oslobandet som også er booket til årets Øya.

LITE FEIRING.

Feiring av Øya-bookingen blir det imidlertid lite av for Kristiansandsmusikerne, som er elever ved musikklinja på Vågsbygd Videregående skole.

— Vi er midt i eksamenstida, og i helga skal vi øve. Så vi har ikke mye til feiring!, ler vokalisten.

Andre artister som i dag ble bekreftet booket til Øya: Comeback Kid (CA), Oslo Ess (NO) og Ghost (SE).