Det tidligere Beatles-medlemmet er god for 275 millioner pund eller 3,27 milliarder kroner. Det holdt til tredjeplass på lista som toppes av platemogulen Clive Calder.

Calder dro inn hele 1,3 milliarder pund da han solgte sitt uavhengige plateselskap Zomba til BMG. Musikalkomponisten Andrew Lloyd Webber er god for 740 millioner pund og kilte seg inn på oversikten mellom Alder og McCartney.

Madonna og hennes ektemann Guy Ritchie havnet på 6. plass med en delt formue på til sammen 275 millioner pund, fulgt av Sir Elton John på 7.-plassen med 225 millioner pund.

Sir Mick Jagger sikret seg plassen etter Sir Elton med 215 millioner pund. Den 63 år gamle Stones-vokalisten er den rikeste i bandet, selv om hans jevnaldrende kollega, gitaristen Keith Richards, følger tett på med 190 millioner og deler 10.-plassen med Tom Jones.

Eric Clapton , Ringo Starr , Phil Collins , David Bowie og Bee Gees-brødrene Barry og Robin Gibb er også alle inne blant de tjue rikeste på listen.

Oversikten, som består av to deler med en egen oppramsing av de yngre i bransjen, blir publisert i den britiske avisa i helgen.

Coldplays frontmann Chris Martin (30) er på 2. plass blant de unge rike musikerne med 30 million er pund. James Blunt (33) er på 6. plass etter å ha sopt inn 18 millioner pund siden han ga ut sitt debutalbum «Back to Bedlam» i 2005. Joss Stone , som nylig fylte 20 år, er den yngste av de nyrike innen musikklivet. Hun kommer på delt 7. plass med Charlotte Church (21). Begge har en formue på 20 millioner pund.

Den klassiske fiolinisten Vanessa-Mae Nicholson topper den yngre gardens liste med 32 millioner pund.