ARENDAL: Trafo.no har de siste ti årene fungert som en møteplass for unge kunstnere mellom 16 og 22 år. Ved å opprette en profil på nettsamfunnet får medlemmene tilgang på forskjellige tjenester som kan hjelpe dem med sin kunstneriske utvikling.

Samarbeid med Bomuldsfabrikken

I tillegg til mentorordninger og økonomiske tilskudd, tilbyr Trafo jevnlig workshops med etablerte kunstnere. I år skal den største workshopen i organisasjonens historie arrangeres på Hovefestivalen, og publikum får gleden av å oppleve resultatet. Prosjektet er et samarbeid med Bomuldsfabriken kunsthall i Arendal.

— Vi kommer til å ha to forestillinger, en installasjon og diverse sceniske fremførelser hver dag. Vi bygger opp et slags "reir" i skogen mellom Amfiscenen og Hovescenen, og vil være veldig tydelige på området, forteller Trond Arntzen i Trafo.no.

Lyd og lys

Hver dag vil 30 unge kunstnere fra hele landet samles på Bomuldsfabriken kunsthall i Arendal for pre-produksjon sammen med kunstnerne Signe Becker, Ingrid Midtgård Fiksdal og Captein Credible. Det de snekrer sammen der tas så med ut på festivalområdet for å glede publikum.

Camp Trafo, som prosjektet er døpt, er en installasjon, en manifestasjon og en rekreasjon. Ingrediensene er små drypp av forestillinger, visuelle happenings og reiser i lyd og lys.

Rekreasjon for publikum

— Campen skal være et sted hvor festivalgjengere kan "henge" og slappe av. I løpet av festivalen vil nye forestillinger dukke opp og "reiret" bygges ut og utvikler seg som et spindelsvev mellom trærne. Vi synes festivalarenaen passer dette prosjektet veldig bra, da hovedelementene er installasjon, dans og lyd, sier Arntzen.

Siden 2001 har det blitt opprettet over 10.000 profiler på nettplattformen Trafo.no. Og workshop'en på Hovefestivalen er en av flere elementer i feiringen av deres 10-årsjubileum.

— Vi vil også feire jubileet med et eget magasin, som vil bli annonsert under festivalen, sier Arntzen.