KRISTIANSAND : — Det er ganske utrolig, sier gallerist Kim Brandstrup til Fædrelandsvennen.

— Skulpturer i den prisklassen selges ikke lett, i hver fall ikke i Norge, så at vi nå har solgt fem stykker er nokså eksepsjonelt, sier Brandstrup – som har 30 års erfaring i bransjen.

Privatsamler

Kjell Nupen åpnet utstillingen "Natur morte" i Galleri Brandstrup på Tjuvholmen i Oslo 1. november med sju nye skulpturer, fire i bronse og tre i massivt steingods. De tre steingodsskulpturene er skapt som et slags triptykon, og er solgt til en privat samler. Vedkommende har dermed sikret seg tre tonn kunst for halvannen million kroner.

To av bronseskulpturene vil i fremtiden bli å se på et halvoffentlig sted:

— De skal plasseres i tilknytning til et leilighetskompleks i Oslo som er under oppføring, opplyser Brandstrup.

Flere interessenter

Nupens utstilling blir stående på galleri Brandstrup ut denne uken, og galleristen regner med at også de to resterende skulpturene blir solgt:

— Vi jobber med flere interessenter, så det ser jeg positivt på, sier Brandstrup.

På utstillingen er det også fem malerier med prislapp fra 200.000 til 340.000 kroner, og tre av dem har så langt fått nye eiere. Den ene er en internasjonal kunstsamler bosatt i Belgia.

Parallelt med utstillingen hos Brandstrup, stiller Kjell Nupen ogå ut i Kunstnerforbundet, der hovedverket er 36 malerier med tittelen "Arkiv". Som Fædrelandsvennen tidligere har skrevet, ble alle disse solgt allerede før utstillingen åpnet.