Klikk på bildet over for å se videoen, og se bildeserie nederst i artikkelen.

KRISTIANSAND: Jublende sørlendinger stod i flere etasjer, og i trapper og rulletrapper, da vinnerne av Korslaget kom hjem til sine egne på Sandens kjøpesenter i Kristiansand sentrum klokken 16.30, en halvtime forsinket.

— Vi vil ønske dere velkommen hjem, og gratulere dere med seieren, sa varaordfører Mette Gundersen til koret, som fredag kveld gikk seirende ut av korkonkurransen etter å ha fått 51 prosent av stemmene.

Tre sanger

Sound of Happiness, som etter seieren fikk 500.000 kroner av Kristiansand kommune og det samme fra TV2, delte ut roser til Team Thom.

— Det er veldig kult å få vist fram byen på denne måten. Dette koret er helt fantastisk. Men vi tenker at det er flere som er like flinke, så vi håper å ha inspirert flere til å synge, sa korleder Thom Hell til de fremmøtte.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

TRE SANGER: Team Thom og solist Inger Marie Lohne sang låten "Man in the mirror" til stormende jubel på Sandens kjøpesenter. (Foto: Jon Anders Skau) Foto: Jon Anders Skau

Under feiringen på Sandens sang Team Thom tre sanger. Den første de leverte var Michael Jacksons «Man in the mirror», som de også sang i finalen med Inger Marie Lohne som solist. Deretter sang de Thom Hells egen «Over you», før de avsluttet med Queens «Somebody to love» til rungende jubel.

— De har levert hver eneste gang og har et mangfold av gode solister. De er verdige vinnere av «Det store korslaget», sier programleder Øyvind Mund til fvn.no.

- Har aldri opplevd maken

— Det er uvant å komme hjem og skrive autografer, kommenterte Thom Hell til fvn.no da ivrige autografjegere stormet til etter at koret var ferdige med å synge.

Påtroppende senterleder Svein Olav Birkeland anslo forsiktig at mellom 2000 og 3000 hadde møtt fram på Sandens for å ta imot det hjemvendte koret.

Aase Helene Røinaas i Team Thom ble helt satt ut av frammøtet.

— Jeg har aldri opplevd maken. Jeg mister nesten munn og mæle, sier hun.

Klikk på pilene nederst i høyre hjørne på bildegalleriet for fullskjerm.