ARENDAL: 8. september åpner DOLK sin første separatutstilling i i galleriet OSL contemporary i Oslo, der også kjente kunstnere som Leonard Rickhard, AK Dolven, Tom Sandberg og Vibeke Tandberg inngår i stallen. Nå har også Bomuldsfabriken kunsthall i Arendal tatt inn et av den dyktige streetart-kunstnerens bilder i sin kunstsamling.

— Verket ble laget under Hovefestivalen i 2007. Det er et sjablongarbeide utført med spray på en av ståldørene til en bunker fra andre verdenskrig. Døren har etter flere år fått en vakker og rusten patina. Motivet er i ferd med å forsvinne og nedbrytningen over tid har fått en stemme. Dette forteller også om det forgjengelige innen denne retningen. Ved å bringe dette verket inn i kunstsamlingen viser vi et aktuelt verk fra en kunstretning der tid, spontanitet og kommunikasjon med massene har vært i fokus, uttaler Haral Solberg ved Bomuldsfabriken i en pressemelding.

DOLK startet sin karriere i 2003 og er del av den internasjonale elite innen street art. Han har gjennom mange år arbeidet side om side med de beste, og har malt i de fleste storbyene i Europa, Australia og USA. Dolk tar utgangspunkt i en ide, en personlig ytring eller en politisk kommentar og ut i fra dette konseptet lager han en stensil.

Street-art og Graffiti ble skapt av tenåringer i undergrunnsmiljøer i USA. I dag er den ett globalt fenomen og den fortsetter å utvikle seg 40 år etter sin begynnelse. Street-art estetikk er nært knyttet til urban kultur og graffiti. Det er dialogen med samtiden som skaper de personlige antiautoritære ytringer, ofte preget av øyeblikket, som kunstretningen er kjent for. I dag har street-art etablerte seg som en holding innen samtidskunsten.