OSLO: — Formen er overraskende bra sett i forhold til at jeg har sovet så lite, sier Mathias Johansson.

Han og de andre fem Honningbarna sitter rundt frokostbordet på hotellet i Oslo. De la seg ikke før ved tre-tiden på natta, og nå er klokka ni om morgenen. Kvelden før spilte de på den lille rockeklubben Gloria Flames - der videoen i denne saken er fra. Konserten merkes på vokalist Edvard Valbergs stemme.

— Stemmen min blir alltid sånn etter en konsert, men den kommer seg utover dagen, forsikrer han og lesser innpå med vafler, sjokolademelk og loff med ha på.

— Edvard har litt sart stemme, sier Mathias forklarende.

Intenst og trangt

Guttene er veldig fornøyd med gårsdagens konsert hvor nærmere to hundre publikummere møtte opp.

— Det var rått, intenst og trangt på scenen, fastslår Anders Eikås.

— Ja, jeg synes det var veldig gøy, men mesteparten av de som var der var nok bransjefolk og det er ikke det publikummet som går i taket, sier vokalisten.

- Men det var da flere jenter som hoppet veldig foran scenen?

— Hu ene var mi søster, svarer Edvard og flirer.

- Fet scene

I kveld venter konsert på selveste Rockefeller. Plassen tar 1350 publikummere og bandet spøker med at det ville vært gøy hvis det sto kø utenfor stedet før konserten deres. De gleder seg veldig til å stå på den store scenen.

— Da vi hadde slippfest for ep-en på John Dee i høst stakk noen av oss innom Rockefeller bare for å kikke. Det er en sinnsykt fet scene, og vi sa til oss selv at «der skal vi spille en dag». Men at det skulle skje såpass raskt er helt utrolig, sier Edvard Valberg.

Femmer i VG

Under frokosten kommer manager Louis Holbrook med dagens VG for å vise at singelen deres «Den eldre garde» er anmeldt og får en femmer på terningen. I anmeldelsen står blant annet følgende å lese: «.. de er et tonn av ung attityde, ektefødt yngel av Turboneger og Kvelertak. «Den eldre garde» er hormoner i harnisk». Honningbarna jubler ikke akkurat over femmeren, men det skyldes trolig søvnmangel.

— Nå skal vi opp og sove litt også er det ikke lenge til vi skal inn på Rockefeller med alt utstyret. Det er så sinnsykt fett at vi får sjansen til å spille der, sier Edvard Valberg.

Konserten på Rockefeller startet klokken 22.30 i kveld.

Les anmeldelsen av konserten på fvn.no.

TRØTT GJENG: Det var seks trøtte Honningbarn som møtte opp til frokost på konferansehotellet i Oslo klokken ni i dag tidlig. Fra venstre Edvard Valberg, Lars Emmelthun, Fredrik Justnes, Christoffer Trædal, Mathias Johansson og Anders Eikås. Foto: Siv Dolmen