KRISTIANSAND: – Det er koselig å komme her på en gråværsdag og se så mange mennesker! Det sa Danmarks mestselgende artist Rasmus Seebach da han inntok Palmesus og Bystranda i kveld. Han er nok mest kjent for hiten «Natteravn» og det var den han til publikums store glede startet konserten med. Omtrent samtidig begynte regnet, men det var det ingen som brydde seg spesielt mye om. Enda mindre brydde folk seg om regnet da han spilte hiten enda en gang senere i konserten.

Fantastisk stemning.

Foran ved scenen hadde jentene flokket seg, blant annet Katinka Larsen (19) fra Søgne. Hun var svært fornøyd med Seebach sin innsats i etterkant av konserten.

– Å høre «Natteravn» var sykt bra og stemningen var fantastisk. Å være på Palmesus er helt konge, sier hun til fvn.no. Låten er fra hans selvtitulerte debutalbum som kom i 2009, men først i vår har fått feste her til lands.

Solgt 150.000.

I Danmark har Seebach solgt til femdobbel platina, hvilket vil si 150.000 eksemplarer. Han er for øvrig sønn av den nå avdøde sangeren Tommy Seebach som har deltatt i Eurovision Song Contest flere ganger.

Daglig leder for Palmesus, Leif Fosselie, anslår at snaut 5000 mennesker besøkte festivalen på Bystranda i går. I dag antar han det blir minst like mange. Han må si seg fornøyd med besøkstallene i og med at kapasiteten er på 6000 publikummere hver dag. I tillegg til Rasmus Seebach har Erik Faber, The Dandy Warhols og Salvador Sanchez spilt på festivalen tidligere i dag.

Vil koke.

Senere i kveld går Erik & Kriss på scenen før den kjente nederlandske dj-en Fedde Le Grand avslutter årets Palmesus.

– Da kommer det til å koke på Bystranda, garanterer Fosselie.

Anmeldelse av konserten til The Dandy Warhols kommer på fvn.no senere i kveld.