KRISTIANSAND: Det sier kunstutvalgets leder Harald Fenn til Fædrelandsvennen etter møtet med kommunalutvalget i Kristiansand.

— I mine 12 år som KORO-konsulent har jeg arbeidet med 20 ulike prosjekter, og har aldri opplevd dette før. Men det er jo en interessant erfaring, smiler han.

Blant byggene han har vært inne som kunstkonsulent for, finner vi det ombygde Utenriksdepartementet, Forsvaret region Østlandet, og utbyggingen av Haukeland sykehus med et kunstbudsjett på 30 millioner kroner.

— Jeg synes KORO-direktør Gro Kraft sa det fint i gårsdagens avis: Politisk innblanding i sånne saker er mest kjent fra steder vi ikke ønsker å sammenligne oss med, fortsetter Fenn.

— Jeg er definitivt overrasket. Dette er ikke en kontroversiell kunstplan i mine øyne. Den er nyskapende, utfordrende og kan bli veldig berikende. Ingenting av dette er farlig på noen måte, sier han.

Fenn synes kritikken fra politikerne er litt misforstått:

— Man ser seg litt blind på sideprosjektene, ser noe man ikke gjenkjenner og blir usikker. Det blir helt feil i forhold til det som er hovedprosjektet, nemlig utsmykningen av branntårnet der vi går aktivt ut og inviterer alle, også lokale kunstnere, presiserer han.

Politisk innblanding i kunstprosjekter er noe statens fagorgan for kunst (KORO) ikke finner seg i, og de trekker støtten dersom deres regler ikke følges. Til rådhusutsmykningen har KORO bevilget 670.000 kroner.

— Dersom politikerne ikke ønsker å gå videre med kunstplanen, må de også si nei til disse pengene, og sette ned et nytt kunstutvalg, sier Fenn.

— Tror du det vil skje?

— Det har jeg ingen formening om.