Graffitikunstner Terje Andersen hadde aldri prøvd å male juleevangeliet før. Slik endte første forsøk. Foto: Torstein Øen
En dag og en rekke spraybokser gikk med for å sluttføre julemotivet på Grim. Foto: Torstein Øen

KRISTIANSAND: — Jeg hadde lyst til å gi Terje Andersen en utfordring og spurte om han ikke kunne male juleevangeliet, og han tok utfordringen på strak arm. Det synes jeg var gøy, sier Jannike Kittelsen, til fvn.no.

lovligvegg_andersen2 Foto: Kristin Ellefsen

I flere år har hun og mannen Jens Petter Kittelsen stilt sin garasje på Grim til disposisjon for graffitikunstner Terje Andersen og alle hans streker, former, farger og såkalte piecer. Garasjen utgjør på mange måter grunnpilaren i gatekunsterens pågående prosjekt med å skaffe lovlige graffitivegger i Kristiansand og omegn.

Tok utfordringen

Denne gangen ønsket Kittelsen å ha et ord med i laget, og Terje Andersen og hans graffitikollega Håkon Andersen ved Sprayboks kunsthall var ikke vanskelig å be. Mandag denne uken troppet de opp på Grim, og brukte store deler av dagen på å få fargelegge og male julemotivet på garasjeveggen som vender ut mot forbipasserende langs Møllevannsveien på Grim.

— Det er en klassiker blant graffitikunstnere å male god jule-kunst, men jeg har aldri gjort juleevangeliet før. Og siden det er dette jula egentlig handler om, så syntes jeg det var på tide, sier Andersen.

Tommelen opp

Og reaksjonene har ifølge Kittelsen og Andersen vært utelukkende positive.

— Mange kommenterer idet de går forbi, så det er veldig gøy, bemerker Kittelsen.

Selv tror Terje Andersen at motivet scorer høyest blant middelaldrende damer. Kittelsen skisserer et mer nyansert bilde.

— Det er folk som kjører forbi, tuter, smiler, vinker og løfter tommelen opp idet de passerer, sier hun og summerer:

— Det er bare positive reaksjoner.

Mandag kveld var motivet på plass, og denne gangen fikk juleevangeliet en lettere vri da det i stedet for å pryde en stall, endte opp med å pryde en garasjevegg på Grim.

— Ja, hehe. Det er fint det, det var opptatt i stallen, kommenterer Kittelsen.