KRISTIANSAND: – Det vi ønsker er at publikum skal ha så mye å velge mellom at de ikke vet helt hvor de skal gå, sier prosjektleder for Dark Season, sier Nina Bransdal, under programslippet til årets festival.

Festivalledelsen har satset på en norsk profil i år, og hentet CC Cowboys, Postgirobygget, Hellbillies og Vassendgutane, i tillegg til drevne og rutinerte herrer som Bjøro Håland, Ole Paus og Jonas Fjeld. Dessuten kommer lokale navn som Thom Hell og Soultrain, for anledningen med René Andersen på vokal.

– Den norske profilen er ikke så veldig bevisst fra vår side, sier Bransdal.

– Det handler om hvem man vil ha og hvem man kan få. Og hvorfor hente artister fra USA når man kan få disse fantastiske norske artistene, forklarer hun.

TRYGT

Dark Season har holdt det gående siden 1998. I fjor gikk festivalen med beskjedne 30.000 kroner i pluss, etter at det var mange tomme lokaler under de mindre konsertene. Headlinerne Slade og DeLillos reddet overskuddet.

– Vi satset hardt på de store, men vi hadde ikke nok headlinere som folk ville se. Så i år har vi gjort noen grep for at folk skal få mer å velge i, sier Bransdal.

Festivalledelsen håper altså å ha lært av fjorårets publikumssvikt. I år satser man på et solid overskudd, med noe som på papiret virker som et ganske trygt program.

– Det er viktig for oss at Dark Season er publikumsvennlig, det skal være en folkelig festival. Så, ja, det er kanskje et trygt program. Men trygt er bra, ikke kjedelig, sier Bransdal.

COMEBACK

På dagens pressekonferanse leste Anne Cathrine Albert dikt, mens Bjøro Håland ga en smakebit fra repertoaret til Country Snakes. Sist de spilte sammen viste kalenderen tidlig 80-tall. Nå er tiden kommet for et comeback.

– Livets sykluser har gjort at det er blitt sånn. Andre ting har tatt tid i mellomtiden. Nå fikk vi ideen om å ta opp tråden igjen, både vennskapet og musikken, forteller Håland til Fædrelandsvennen.

Og samspillet satt umiddelbart, selv om de ikke har spilt sammen på 30 år.

– Når vi begynte igjen var det som om vi aldri hadde vært fra hverandre. Nå ser vi veldig fram til litt nostalgi, og å spille disse låtene igjen for våre gamle fans. Noen av dem lever nok fremdeles, smiler han.