KRISTIANSAND: KRISTIANSAND: — Det har vært jobba veldig hardt, men hadde til slutt ikke noe annet valg. Det er en trist dag. Vi har hatt noen tunge uker og tunge dager i det siste, sier pressesjef Åse Versland i Norway Rock Festival.

I en pressemelding skriver festivalen at arrangementet gikk med 1,9 millioner kroner i underskudd i år. De siste dagene har ledelsen jobbet med å få en fulle oversikten over økonomien, for å finne ut om det var grunnlag for å fortsette.

— Avklaringen var ferdig i slutten av august, og gav ikke styret annet valg enn å begjære oppbud, skriver festivalen i pressemeldingen.

Konkursbegjæringen ble levert til Lister tingrett i dag.

Dårlig vær og mc-boikott

Festivalen forklarer konkursen med hovedsaklig to forhold, dårlig vær og boikotten fra mc-miljøet på grunn av forbudet mot enprosentklubber. Festivalen mener det dårlige været medførte en publikumssvikt på ca 1200 på festivalens siste dag, mens boikotten fra mc-miljøet utgjorde et nettotap på om lag en million kroner.

— Blir det ny festival neste år?

— Det er det ingen som kan si noe om, sier Versland.

I pressemeldingen skriver festivalen at Stiftelsen Norway Rock Festival ikke har rettighetene til merkevaren ”Norway Rock”. En eventuell festival i 2012 er avhengig av at ildsjeler, rettighetshaver, eventuelt sammen med andre aktører ønsker å gjennomføre en ny festival.

Samtlige artister betalt

Få dager etter årets festival ble det innført full betalingsstopp. Samtlige artister fikk betalt på forhånd, men en rekke leverandører og andre kreditorer har ikke fått betalt. I tillegg hadde festivalen en ubetalt skatteregning på om lag 700.000 kroner samt noe leverandørgjeld fra 2010-festivalen.

— Det var noen store poster som vi har jobbet med å få avklart, blant annet en større skatteregning, sier Versland.

Også i fjor gikk festivalen med et driftsunderskudd på om lag to millioner kroner. Norway Rock kom da til en enighet med kreditorene om at de fikk utbetalt deler av det utestående. Festivalen i 2010 var den første som ble arrangert av Stiftelsen Norway Rock, etter at de lokale ildsjelene trakk seg ut fra aksjeselskapet som sto bak festivalen i 2009