I STORSLAG: Kim André Rysstad var i storslag under konserten på Rysstad soknehus i går kveld. Her på scenen sammen med Knut Reiersrud (t.v.), Helga Jacobsen og Trym Bjønnes. Bak skimtes felepiller Laila Buer Storli. Foto: Johs. Bjørkeli

VALLE: Konserten i et fullsatt Rysstad soknehus onsdag ble avsluttet med den vakre folkevisa om sauen som gikk seg bort "på ville heii". Den passet godt på flere måter – det var på heia Kim André Rysstad og Knut Reiersrud kom i kontakt med hverandre første gang.

— Slik som han må du aldri bli, sa mor til ni år gamle Kim for 22 år siden da Susanne Lundeng og jeg på heisatur med Hallvard T. Bjørgum tjuvlånte to kjelker utenfor hytta deres på Rysstadheia, fortalte Reiersrud mens Kim André smilte bredt ved minnet.

— Det var gjennom Hallvard T. Bjørgum og far hans Torleiv og plata deres «Skjalmøyslaget» at jeg fikk øynene opp for slåttespelet for alvor, sier Reiersud.

På grunn av deadline måtte denne journalisten forlate konserten tidlig, men fikk med en time med prøver og lydsjekk. Det er nok til å si at det ble en vakker konsert publikum fikk høre.

Rysstad var i storslag, trygg på sin egen vakre stemme og et repertoar som faller i smak hos sambygdinger, så vel som publikum i utlandet. 200 forhåndsolgte billetter til konsert i Nederland nylig, sier sitt.

Kim André Rysstad hadde med seg flere av sine samarbeidspartnere og musikervenner på scenen. Trym Bjønnes på gitar og sang, Helga Jacobsen sang, Laila Buer Storli fele og sang, John Ole Morken fele og Kristian Tybakken perkusjon. Knut Reiersrud er produsent på Rysstads siste CD.

Konserten var en del av Kulturveka i Valle 2012.