Søndag går Ravnedans av stabelen for 5. gang. Da blir det workshop i samarbeid med Ungdommens kulturmønstring (UKM) på Aladdin.

— Det er for ungdom mellom 10- 20 år. Vi gjør dette for å rekruttere flere dansere til UKM. De som er med på workshoppen får også se forestillingen «Juryen» gratis, forteller Tone Martine Kittelsen.

Forestillingen vises på Aladdin og er et stykke av Hege Haagenrud

I år varer Ravnedans fra søndag 20. juli til søndag 27. juli. I løpet av uke blir det flere workshops, både for de som kan danse og de som ikke kan danse. I tillegg blir det forestillinger i Kristiansand Kunsthall, på festninga, og på lørdag og søndag blir det danseforestilling i Ravnedalen. Nytt av året er at det ikke lenger er gratis å komme inn på forestillingene.

— Det er femte året vi holder på, Det er femte året vi holder på og vi må ta en liten sum i inngangspenger for å drive videre, og ikke minst av yrkesetiske årsaker.

Kittelsen er spent i forkant av arrangementet:

— Det er det første året vi komprimerer alt til en uke. Vi håper at det kommer mye folk, og at folk er åpne og går på flere forestillinger enn bare det som skjer i Ravnedalen. Det blir også seminarer med kjente dansere og koreografer, og det er en fin mulighet til å møte nye mennesker.