BYKLE: — Vi må jo pynte oss. Vi skal jo på tv, sier Trym Bjønnes, mens kollega Tor Hoslemo får ny frisyre før MGP-sirkuset starter for alvor.

Fjellfolk består av trioen Bjønnes, Hoslemo og Helga Jacobsen, alle tre fra Bykle. Gruppa er en av sju delfinalister som skal kjempe om tre finaleplasser i MGP i Florø førstkommende lørdag. Trioen, som har spilt sammen siden 2008, har tidligere hatt konserter på både MaiJazz, Eikerapen Roots Festival, Canal Street, Ekstremsportveko og Nordsjøfestivalen. Nå gleder de seg til å spille for et nasjonalt publikum.

— Jeg fikk et spørsmål om å levere et bidrag til MGP. Det gjorde jeg, og vi ble plukket ut til å være med videre. Det er stas, sier Bjønnes, som har utdannet seg ved Paul McCartney-skolen The Liverpool Institute For Performing Arts (LIPA).

Til tross for at Fjellfolk kun er en trio, innehar de en god blanding av ulike musikksjangere. Bjønnes har tatt med seg det popaktige fra LIPA, Jacobsen har sin bakgrunn fra jazzmiljøet, mens Hoslemo bringer inn folkemusikken med hardingfela si.

Basert på et sagn

NY STIL: Trioen i Fjellfolk fikk tidligere i uka stylet seg opp til lørdagens MGP-delfinale i Florø, der de deltar med låten "Ulvetuva". Trym Bjønnes og Helga Jacobsen var godt fornøyd med den nye looken frisør Lisa Bjorvand ga Tor Hoslemo. Foto: Sondre Steen Holvik

I Florø bidrar Fjellfolk med låten "Ulvetuva". Den er basert på et sagn fra hjemtraktene, som har rørt ved folk og blitt viderefortalt i generasjoner.— Den handler om et ungt par på vei fra Suldal til Bykle. Hun er gravid, og et stykke på vei klarer hun ikke mer. Han springer for å hente hjelp, mens hun blir liggende igjen. Så blir hun utsatt for en ulykke, forteller Jacobsen.

— Stedet er markert på kartet, og det ligger en jordhaug og en stein der for å markere plassen. Det var mye ulv der, og det var en vanlig ferdselsåre før i tiden. Det er en sterk historie, sier Bjønnes, som håper låten treffer folket som sitter hjemme foran fjernsynet.

Setesdal bidrar igjen

Setesdal var representert i MGP også i fjor, da Kim André Rysstad deltok med låten "Så vidunderleg". Det ble ingen finaleplass på folkemusikeren med den fantastiske stemmen. Det håper derimot trioen i Fjellfolk å klare i år.

— Vi har tro på låten, og er veldig stolte av den. Vi er tente og gira, samtidig som vi er realistiske. Men vi går for å vinne, sier Bjønnes.

Bjønnes ble kjent som Twitter-Trym i 2011, etter å ha gitt nærmere hundre konserter i løpet av seks dager, alle booket gjennom det sosiale nettstedet. Stuntet gjorde ham også nominert til Spellemannpris for "Årets innovatør". Nå håper han igjen å mobilisere folket.

Spent på reaksjoner

SIRKUSKLARE FJELLFOLK: Trym Bjønnes (f.v.), Tor Hoslemo og Helga Jacobsen i Bykle-bandet Fjellfolk er Sørlandets Melodi Grand Prix-håp i lørdagens delfinale i Florø. Med up-tempo folkemusikk, ispedd elektroniske elementer, skal de vinne det norske folk. Foto: Sondre Steen Holvik

— Jeg fikk en del medietrening gjennom turneen. Men da reiste jeg alene rundt med en kassegitar. Nå er det et stort apparat, og en annerledes setting. Og så er jeg glad vi er tre, sier Bjønnes.De tre har et forholdsvis forskjellig forhold til MGP, slik det også er blant det norske folk. Mens Bjønnes og Jacobsen begge har fulgt med på MGP-sirkuset opp gjennom årene, har Hoslemo et mer avslappet forhold til låtskriverkonkurransen.

— Det blir moro å se hvordan folk reagerer på at jeg skal være med i Grand Prix. Jeg kommer nok til å få høre det, sier Hoslemo og smiler.

— Men jeg har troen på dette, og håper vi kommer til finalen i Oslo, legger den nyfriserte, felespilleren til.