OSLO: — Dette er svære greier, sier Shining-gitarist Håkon Sagen til Fædrelandsvennen etter at bandet hans i kveld stakk av med statoilstipendet på en million kroner under bransjetreffet Bylarm. Prisen gis til den norske artisten som vurderes å ha størst potensial til å nå et publikum i utlandet.

- Ble helt vill

Kristiansanderen var ikke til stede under utdelingen, men fikk beskjeden på tekstmelding fra sin svigerinne.

— Jeg ble helt vill. Dette gir oss gode muligheter til å få reist og turnert. Vi har allerede etablert oss litt i utlandet, men det tar tid å bygge opp ting. Alle som har spilt i band vet at økonomi kan gjøre at man må slutte med det man holder på med, så disse pengene er en veldig god bonus.

- Stas

Sagen spilte med bandet på Sentrum Scene under Bylarm i går. Da spilte Shining et helt nytt album for publikum. Og det var stor suksess.

— Det var veldig stas. Det var helt fullt og veldig bra stemning. Spennende å spille en ny plate, der folk kun kjenner én låt fra tidligere. Men det gikk utrolig bra, sier han.

Metall-jazzbandet vant statoilstipendet i konkurranse med blant andre Mikhael Paskalev, Thomas Dybdahl og Ida Jenshus. I juryens begrunnelse het det blant annet: "Ikke minst fremstår årets vinner helt overlegne på en scene og leverer teknisk avansert og original musikk som står ut i mengden."