— Dette er uten tvil den største line-upen vi har hatt noensinne. Programmet er veldig samkjørt, og vi er utrolig fornøyd med de artistene vi har landet, sier festsjef og daglig leder i Palmesus, Leif Fosselie.

Fosselie ser på suksessen i fjor med Faithless, Nelly Furtado og Fedde Le Grand som et av hans beste minner i strandfestens historie.

— Mitt beste minne fra Palmesus er fra lørdagen i fjor. Etter en stappfull, utsolgt kveld med veldig høye temperaturer og strålende sol, satt jeg igjen med sterke inntrykk. Det ble følsomt for meg, etter å ha sett hvor vellykket det ble, sier Fosselie.

Selv gleder han seg mest til å se Kent i år.

Superstjernen Steve Aoki fra USA er regnet som den åttende flinkeste dj-en i verden. Han er kjent for å lage spektakulære dj-show, med stor fokus på visuelle elementer. Foto: Chris Pizzello

— Å se Nordens største rockeband her i Kristiansand blir stort for meg, både som arrangør og privatperson. I tillegg vil jeg nevne superstjernen Steve Aoki, som alltid leverer et spektakulært show, med stor fokus på det visuelle sceneshowet. Han er jo en av verdens beste dj-er, sier arrangøren.

Den amerikanske r'n'b-stjernen Kelis spiller på Palmesus i kveld. Hun er kjent for hitlåten "Milkshake", som var produsert av Pharrell. Foto: Joel Ryan

Daglig Leder, Heine Strømme, har også en klar favoritt blant årets line-up.— Mitt høydepunkt i år blir Fedde Le Grand, han lager liv som ingen andre kan, sier Strømme som også koste seg i fjor under årets Le Grand-konsert på Bystranda.

Den nederlandske dj-stjernen er i ferd med å bli en gjenganger på Palmesus.

— Vi har god tone med ham, og han vil være med i år også, sier Fosselie.

Ti tusen billetter

Årets strandparty er utsolgt. Rundt ti tusen billetter forsvant gradvis da de store headlinerne ble avslørt.

— Vi kan bekrefte at det nå er utsolgt, noe som er en god følelse for oss. Det kommer til å koke på Bystranda når ti tusen mennesker skal se Jason Derulo live på lørdagskvelden, etterfulgt av Gabrielle, sier Fosselie.

I fjor var det også høy interesse for strandfesten.

— Det ble utsolgt i fjor også, så det ser ut som vi gjør noe riktig. I år er det 75 prosent tilreisende som har kjøpt billetter, så ordet har spredt seg rundt i verden om strandfesten vår, forteller en fornøyd Fosselie.

Trekkplasteret Derulo

VGs musikkekspert, Thomas Talseth, er ikke i tvil om at Palmesus' største navn Jason Derulo, vil trekke veldig mange publikummere.

«Dette er en bra booking for en så langt lite profilert festival. Jason Derulo er så populær at han nylig toppet VG-lista med et album som kom i september i fjor, hvilket forteller oss at han er en stor favoritt hos strømme-publikummet», skriver han på VG sine hjemmesider.

Den lokale duoen Sara & Arash skal åpne festivalen fredag, etter Miriam Bryant, og gleder seg spesielt til å se en artist senere på fredagskvelden.

— Jeg gleder meg til å se r'n'b-stjernen Kelis. Hennes forrige skive var veldig solid, og jeg har fulgt med på henne gjennom flere år. Å være med på en slik line-up er jo en ære i seg selv, så vi gleder oss utrolig mye til å få starte Palmesus i dag. Jeg håper Kelis gidder å høre på en låt av oss også, smiler Arash Safartabar.