Lørdag åpnet Lily Elveseter Abrahamsen årets Ravnebarnfestival. Senere spilte blant andre Mikkel & Reverockerne, Amalie & Olav, Sara & Arash og rockegruppa Dudes. Arrangøren av barnefestivalen er svært fornøyd med oppmøtet lørdag ettermiddag.

— Vi har ikke tall fra hele helga, men bare på lørdag kom det rundt 700 besøkende, det er vi kjempefornøyd med, sier leder i Ravnebarn, Maja Mendoza.

Hun synes årets artistprogram har vært svært variert. Men likevel hadde alle bookingene en rød tråd.

— Artistene vi har booket i år er veldig forskjellig. Vi hadde både rap, bluegrass, rock og electro i programmet. De største var nok Casio Kids som spilte på søndag. Den røde tråden i bookingen her er at alle er flinke å underholde barn, forteller hun.

- Viktig å inspirere de yngste

Artist Sara Safartabar, kjent fra søskenduoen Sara & Arash, spilte på festivalen lørdag. Hun mener det er viktig å plante kreative tanker hos barn.

— Ungdommer og barn skal bli inspirerte til å bruke kreativiteten sin, fremfor å drive dank utenfor 7 Eleven. Men hva med de yngste barna? Det er på tide å prioritere de også, og derfor koser jeg meg ekstra mye når jeg spiller på Ravnebarn for disse fine barna, sier Safartabar.

Hennes viktigste budskap til barna er å tørre å være seg selv.

— Det å gi dem muligheten til å tørre å være seg selv allerede nå, det er budskapet vi prøver å få fram fra scenen. Det er jo nå de tar form og utvikler seg som mennesker, sier artisten, som nylig ga ut singelen «Bittersøt» med hennes bror Arash Safartabar.

På søskenduoens siste låt lørdag, oppfordret de barna selv til å være med på scenen.

— Det var kjempegod stemning under konserten. Høydepunktet var når vi spilte siste låta, og alle barna kom og hoppa med oss på scenen, sier Arash Safartabar.

- Utrolig artig dag

Årets festivalprogram inneholdt blant annet konsertopptredener, sirkusshow, pannekake-spising, matboder og hjelp i å redesigne klær. Tilskuer Leon Jan Strand (9), satt stor pris på lørdagsprogrammet.

Leon Jan Strand (9), Bente Strand, og Emil Storberget (10) storkoste seg på årets Ravnebarnfestival lørdag ettermiddag. Foto: Kristian Hole

— Jeg synes høydepunktet er å oppleve kule artister live, og ikke bare se de på tv. Sara & Arash var utrolig flinke, sier Strand.Han tok med seg kameraten Emil Storberget (10), som satt mer pris på mattilbudet på festivalen.

— Det kuleste i dag har vært å spise pannekaker, de var utrolig gode, forteller han.

Mamma til Leon, Bente Strand, synes festivalkonseptet er positivt.

— Jeg synes det er positivt å lage en festival for barn, siden det er så mange tilbud for eldre ungdommer. Vi synes det har vært en utrolig artig dag, sier hun.

Tettpakket søndagsprogram

Leder i Ravnebarn, Maja Mendoza, er fornøyd med årets varierte program, og at festivalen opplever gode besøkstall. Foto: Kristian Hole

Søndag var artistprogrammet også tettpakket. Både Superbandet og Cato Eikeland åpnet festivaldagen. Men de største var spart til slutt.— Casio Kids var vår største booking på årets festival. De er kjent for å være veldig flinke til å underholde barn, sier Mendoza.

Galaxy 3, Kuoame og Nutopia opptrådde også søndag.