— Det betyr utrolig mye. Det betyr at vi blir sett, og at vi kan vise fram noe av det vi har jobbet med siden åpningen av Kilden, sier prosjektleder for Kilden Dialog, Marie Sørensen.

Kilden Dialog er en felles satsing for alle institusjonene i Kilden:

— Vi tar et utvidet samfunnsansvar gjennom samarbeidsprosjekter med andre institusjoner. Vi ønsker at kunsten kan være et verktøy for å få til større ting, og vi ønsker å tilføre regionen merverdi, forklarer Sørensen.

De tre finalistene til tidenes første publikumspris var KODE, nominert for deres formidlingsarbeid, Stavanger Kulturhus, nominert for sitt Superbibliotek og Kilden Teater - og Konserthus, nominert for Kilden Dialog.

Dette skriver juryen i sin begrunnelse: «Kilden Dialog er særdeles visjonært prosjekt. Det tenkes langsiktig og institusjonen har mål om å bli et kompetansesenter for inkludering og «outreach«- arbeid i 2018. I visjonen heter det at «Gjennom å være nyskapende og utnytte kunstfaglige ressurser på nye og meningsfulle måter, skal Kilden Dialog sette ny nasjonal standard for hvilke roller kunstinstitusjoner skal spille i et moderne samfunn. Det viser et modent og uredd kulturelt lederskap som redefinerer hva en kunstinstitusjon kan og bør være».