— Vi får jo de beste folkene hit, smiler Arne Vilhelm Tellefsen, i et forsøk på å finne noe positivt med det dårlige været.

For det var først og fremst de mest dedikerte som hadde valgt å ta turen til helgens Odderøya Open i det piskende regnet.

Arne Vilhelm Tellefsen og Camilla Prytz ved sin Pop-up shop og en og annen vanndam, under Odderøya Open. Foto: Kjartan Bjelland

Tellefsen hadde laget en «Pop-up Shop» sammen med glasskunstner Camilla Prytz. Sammen viste de blant annet fram en street art-kolleksjon med klær. Prytz solgte også glassmykker, mens Tellefsen stilte ut en rekke bilder.

Fornøyd

Prytz sier butikken er et forsøk på å lage Odderøyas egen lille utgave av Colette i Paris, som hun kaller «den feteste butikken i verden».

— Det er blitt moderne med sånne konsepter som har alt fra klær til morsomme, rare ting - alt fra kule duftlys til kunst. Det er noe sånt vi har forsøkt på her. Jeg synes ikke det er noe i veien for å få til det på Odderøya, sier Prytz, som hadde brukbart besøk da Fædrelandsvennen var innom.

Camilla Prytz hadde godt besøk i sin butikk. Foto: Kjartan Bjelland

Tidlig søndag ettermiddag anslo Tellefsen at 400-500 mennesker hadde vært innom butikken i løpet av helga. Det var han godt fornøyd med, været tatt i betraktning.

Dugnad

Arrangøransvarlig Hege Schlichting Lerøen hadde sin utstilling litt lenger opp på øya. Der merket man konsekvensene av været enda bedre.

— Helga har regnet vekk. Det er lett å se at det er betraktelig færre her enn tidligere. Søndag er den store turdagen, det er da det vanligvis kommer flest, men folk er ikke så interesserte i å gå ut i regnet, sier Lerøen, som hadde fotografene Roald Haugland og Helge Dyrholm som gjesteutstillere.

Odderøya Open ble denne helgen arrangert for tiende gang. Det skulle egentlig markeres med temaet «Fyr og flamme».

— Det har også regnet vekk, mer eller mindre. Det skulle skje ting med bål, fakler, lykter og lamper. Men temaet er valgt for å vise dugnadsjobbingen og det kontinuerlige arbeidet som drives for at vi skal være her, og det står naturligvis fast, sier arrangøransvarlig.

Unikt

I hennes egen utstilling var blant annet noe helt nytt for Lerøen: Bilder i makuleringspapir.

— Det var en tanke jeg fikk når jeg skulle kaste papir på jobb, sier kunstneren, som jobber på Sørlandet sykehus.

— Det er en del som er trist og leit i de papirene. Noe er helt for jævlig. Det er tungt materiale. Så jeg tenkte jeg kunne bruke disse papirbitene til å gjøre noe grusomt til noe vakkert. Jeg likte symbolikken. Og jeg synes resultatet ble tøft, sier hun.

Hege Schlichting Lerøen med sine bilder av makuleringspapir. Foto: Kjartan Bjelland

Det var rundt førti utstillere på Odderøya i helga. Arne Vilhelm Tellefsen mener kunst— og kulturmiljøet på området er unikt.- Det er ingen som planlegger Odderøya. Det at det er blanding av amatører og noen av de proffeste kunstnerne i Norge på ett sted, det er spesielt. Folk tenker kanskje ikke over det, men det er ikke mange andre steder hvor det er sånn. At en liten by har såpass mange aktører her, over hundre innen musikk, film og kunst, det er enestående.