— Vi vil at flere skal få ørene opp for Myrull, sier vokalist Rebecca Reimers.

I 2009 startet hun og Vidar Arntsen poprockduoen Myrull. I 2011 albumdebuterte de med «Liv», etter å ha spilt på blant annet Bylarm og Fjellparkfestivalen. Debutalbumet ble godt mottatt i pressen, som blant annet sammenlignet dem med Vamp. I oktober kommer oppfølgeren, «Stifinner», og denne uka slapp de singelen «Fritt fall».

— Uttrykket er mer up-tempo, mer folkelig og mer rockete, sier Reimers.

— Vi står fortsatt trygt plantet i poprock-landskapet, med et akustisk uttrykk og folketoner, men det er mer trøkk. Det er litt mørkere også, legger kollega Arntsen til.

Egne tekster

På debutalbumet skrev Cecilie Larsen tekstene for duoen. Nå har Reimers skrevet tekstene, mens Arntsen har laget melodiene.

— Jeg synes vi har tatt et tydelig steg fra debutalbumet. Det er en annen ro på dette albumet. Og når vi har skrevet låtene sammen, blir det tydeligere hvem vi er som mennesker. Jeg var stolt av «Liv», men nå får jeg kjenne på mine egne ord og tanker. Låtene blir mer helstøpt, sier Reimers.

— Den største forskjellen er at vi har laget alt sammen, bare vi to. Det gir et annerledes resultat. Det er mer direkte, mer oss, sier Arntsen.

Vidar Arntsen og Rebecca Reimers startet Myrull i 2009, og har siden da spilt langt over 100 konserter. I høst kommer plate nummer to. Foto: Knut-Inge Johnsen

Fra Utsira til Cadiz

«Liv» handlet om å komme hjem og å finne sin plass, og var en hyllest til det stedet man lever. «Stifinner» handler om å tørre å gå egne veier, og ikke la seg styre av andres forventninger. Sangene har kommet til under intense låtskriverturer, blant annet til kunstnerboligen på Utsira fyr, der singelen «Fritt fall» ble til.

— Jeg har behov for å komme vekk for å være kreativ, og vi har derfor dratt til noen utposter. På Utsira skrev vi fire låter, hvor tre av dem er med på plata. På vinterstid har vi også vært på Cadiz, på den spanske solkysten. Der skrev vi to av låtene. Og vi har vært på Lista, hvor flere låter har blitt til, sier Reimers.

Fansens singelvalg

«Fritt fall» ble sluppet som første singel, etter fansens ønske. Duoen la ut seks låter, der fanskaren skulle bestemme hvilken som skulle komme først.

— Låtene lå ganske likt i antall stemmer, men mange av kommentarene gikk på at hvis de måtte velge, ville de valgt «Fritt fall», sier Reimers, og forteller at flere singler vil bli sluppet frem mot lanseringen av andrealbumet i oktober.

— Vi skal ha en miniturné i september, til Tvedestrand, Stavanger og Mandal, og så driver vi nå og planlegger lanseringsturneen, sier vokalisten.

— Hvilke forventninger har dere til andrealbumet?

— Vi ønsker at flere i Norge skal like oss, slik at vi kommer mer ut for å spille, sier Reimers.

— Vi har snakket mye om hvorfor vi gjør dette, og det er fordi vi elsker å lage musikk og å spille musikk. Og det er jo superstas jo flere som vil høre, sier Arntsen.