KRISTIANSAND: — Vi er jo litt forundret over at det skjer allerede nå, mens vi ennå har billetter til salgs, sier daglig leder i Start Toppfotball AS, Harald Andersen, til fvn.no.

Alle sitteplassbillettene til Elton John-konserten på nye stadion i Kristiansand er utsolgt.

Men i skrivende stund er det omkring 1000 ledige ståplassbilletter til gressmatta til salgs på Starts hjemmesider. Her må du betale totalt 610,- for å høre Sir Elton trille sine smektende toner utover Sørlandets nye stasplen.

Før spekulantene har de fysiske billettene i hånda, er nå flere ståplassbilletter lagt ut for salg på nettsteder, blant annet hos Billettkontoret AS og på nettauksjonen Qxl.no.

Sjekk hva du kjøper

— Vi har i dag gjort tydelig oppmerksom på at vi ikke anbefaler å kjøpe billettene på andre nettsteder enn vårt, og noe mer kan vi dessverre ikke gjøre. Det er jo ikke ulovlig å videreselge billetter. Det er synd at de som allerede har kjøpt billetter til en tusenlapp ikke har sjekket opp hva prisen faktisk er, sier Harald Andersen.

Nettstedet Billettkontoret AS er grossister i videresalg og formidling av konsertbilletter. Her ligger Sir Elton-konserten ute med en pris på 990,- kroner, eller rundt tre hundre kroner mer enn det du strengt tatt behøver å betale.

— Ifølge vår medarrangør impresario Gunnar Eide AS er dette et helt vanlig problem. I Start har vi gjort det vi har kunnet for å unngå at folk går på dette, sier Andersen.

Tusenlapp

Hos en av svartebørsselgerne på Qxl må du også belage deg på å betale innpå tusenlappen for det som kun kan være en ståplass. Ingenting annet er i det minste angitt i auksjonen til denne billettselgeren, som selger vekk seks Elton John-billetter for 900,- stykket. I tillegg må du besørge frakt på 70,- hvis du kjøper av ham.

Seks billetter er for ordens skyld det maksimale antall billetter man kan bestille til denne konserten.

Tjener to høvdinger

Det vil si at dersom salget går i orden, kan vedkommende håve inn 2000,- kroner på salget, som enkelt adminstreres av et par tastetrykk.

Vedkommende har også lagt ut billetter til konserter med både Scissor Sisters og Shakira, og gjør det tydeligvis godt i bransjen: Hele 149 salg har denne Qxl-selgeren som oppgir å være fra Kristiansand halt i land, og står med null i negative bemerkninger.